A gyanú szerint 66 vásárlótól több mint kétmillió forintot csalt ki az a férfi, aki játékkonzolokat és jakuzzikat árult az interneten, vagyis 130 milliót keresett úgy, hogy nem csinált lényegében semmit. Közben egy férfi rendszámtáblákat lopott, hogy azt saját autójára tegye, így azt gondolta fizetés nélkül távozhat a benzinkútról.

Jakuzzi és videójáték

A Budapesti Rendőr-főkapitányság 21. Kerületi Rendőrkapitánysága csalás bűntett miatt indított eljárást még 2020 novemberében, mivel egyre több feljelentés érkezett arról, hogy egy férfi játékkonzolokat és jakuzzikat adott el az interneten, de a megrendelt termékek egy alkalommal sem érkeztek meg a vevőkhöz.

Előre kérte a pénzt

Az eljárás során kiderült, hogy a hirdető minden esetben előre elkérte a termékek árát, így mintegy 66 vásárlótól több mint kétmillió forintot csalt ki.

Köszönjük, hogy a forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu – részletek itt.

 

Elfogták

Miután a csepeli nyomozók azonosították a bűncselekmények elkövetésével gyanúsítható P. Róbertet, akit 2022. február 23-án Budapest 21. kerületében elfogtak és a kerületi rendőrkapitányságra előállítottak.

Őrizetbe vették

A 42 éves férfit a rendőrök hatvanhat rendbeli csalás bűntett miatt gyanúsítottként hallgatták ki, majd őrizetbe vétele mellett előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására.

Más bűncselekmények

A gyanúsított a bűncselekmények elkövetését elismerte. A nyomozók továbbra is vizsgálják, hogy P. Róbert összefüggésbe hozható-e más bűncselekmények elkövetésével.​

Ellopták a rendszámtáblát

Közben egy kazincbarcikai férfi tett feljelentést a helyi rendőrkapitányságon, amely szerint 2022. február 20-án a háza előtt parkoló autójáról ismeretlen személy mindkét rendszámtáblát eltulajdonította.

Fizetés nélkül tankolt

Az eljárás során kiderült, hogy a hatósági jelzéseket két szlovák állampolgárságú férfi a saját autójára helyezte fel. Ezek után azzal először egy kazincbarcikai, majd egy putnoki üzemanyagtöltő-állomáson vételeztek kannákba több mint 200 liter gázolajat, amelyekkel fizetés nélkül távoztak.

Leléptek Szlovákiába

A kazincbarcikai rendőrök értesítették az ózdi járőröket, akik fel is kutatták az ekkor már a területükön járó elkövetőket, de ők még az utolsó pillanatban át tudták lépni az államhatárt Aggteleknél.

Elkapták őket

A magyar rendőrök ekkor a szlovák kollégáikkal vették fel a kapcsolatot, amelynek eredményeként Pelsőc közelében igazoltatták és fogták el a két férfit, akiknél a lopott üzemanyagot és a rendszámtáblákat is megtalálták.

Kiemelt kép: illusztráció