Gyál polgármestere, Pápai Mihály féléves fizetését kapja meg bónuszként. A szép összeget idén nem magának adta a fideszes polgármester, hanem megszavazta neki a testület. Jól megy a városnak, mert sokan kapnak karácsonyi jutalmat Gyálon. A polgármester szerint fontos, hogy a jól végzett munkát anyagilag is elismerjék. Egy másik agglomerációs településen a polgármester lemondott, mert kevés volt a fizetése.

Féléves fizetés egy összegben

Gazdag karácsonya van Gyál polgármesterének, Pápai Mihálynak. 6 hónapnyi fizetés kapott egyben. A polgármester javadalmazásáról a fideszes többségű önkormányzat döntött. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

4 millió forint

A város honlapjára feltöltött adatok szerint a városvezető bankszámlájára a tavalyi évhez hasonlóan bruttó 4 millió 188 ezer, vagyis nettó 2 785 020 forint érkezett. Míg a tavalyi évben a különleges jogrend miatt Pápai Mihály saját magát jutalmazhatta, idén a testület szavazta meg a bónuszt.

Köszönjük a napi 335 ezer érdeklődő olvasónknak, hogy a BudaPestkörnyéke.hu Magyarország TOP legolvasottabb hírportáljai közé került. Részletek itt. Közben a holnapi és mai programajánlónkat ide kattintva éred el!

Sokan kaptak bónuszt Gyálon

Gyálnak jól megy, hiszen nem csak a polgármester kapott jutalmat, hanem mások is. Pápai Mihály így fogalmaz a közösségi oldalán: „Fontos, hogy a jól végzett munkát anyagilag is elismerjük. Önkormányzatunk idén is meg tudta teremteni azt az anyagi biztonságot és feltételrendszert, amelynek eredménye, hogy idén is valamennyi intézmény munkatársa jutalmat kaphatott. Az önkormányzatunk azon dolgozók bérezéséhez is hozzá tudott járulni, ahol a Monori Tankerületi Központ az intézmény fenntartója. Köszönöm valamennyiük áldozatos munkáját!” – írja a polgármester, akinek a Facebook-oldaláról az is kiderül, hogy pár napja a helyi rendőrök is jutalmat kaptak.

Nem mindenkinek tetszik

A városvezető jutalmazása a helyi lakosokat is megosztja – írja a 24.hu. A portálnak nyilatkozó DK-s választókerületi szervező, Kármán Örs visszásnak tartja, hogy Pápai Mihály egy évben másfélszeres fizetést vesz fel. Hozzátette, ő a COVID által nehéz helyzetbe sodródott családokra koncentrálna, ha ekkora összegről kellene döntenie.

Lemondott a polgármester a pénz miatt

Nem minden polgármesternek megy ilyen jól az üzlet. Egy hónapja elsőként írtunk arról itt a BudaPestkörnyéke.hu hírportálon, hogy lemondott Pilisjászfalu polgármestere, mert kevesellte a fizetését.

Problémamegoldó ember

Pilisjászfaluban Székely Róbertet 72%-os többséggel választották polgármesternek 2019-ben. Nagy tervekkel indult, hiszen a falu lényegében csődben volt, adósságrendezés történt, 168 milliós mínusszal vette át a kasszát. Lelkesen indult polgármesterként, egy 2019-es interjújában elhangzott: világéletében problémamegoldó ember volt, ezért is választották meg őt vezetőnek. Sok adósságot dolgozott le a lemondott polgármester vezetésével a falu, mert a település adóssága jelenleg 89 millió forint.

Kevés a polgármesteri fizetés

Az elmúlt időszakban azonban valami megváltozott. A polgármester tanácsadással, számvitellel foglalkozó cége már nem hasított, ráadásul a falu ügyeivel is sok dolga akadt. Csökkenni kezdett a cég bevétele, a polgármesteri fizetés pedig nem volt elég a családja számára, így fontos döntést hozott: lemondott.

A cégét választotta

Mivel a település működtetése, fejlődésben tartása teljes embert kíván – pont úgy, ahogy a polgármester saját cége is – ezért Székely Róbert úgy döntött, inkább a cégét választja.

Több pénz kell a családjának

„Kérem fogadják el, hogy a családomnak számottevően magasabb jövedelem szintet biztosító utat választom” – írta lemondólevelében a polgármester.

Havi 350 ezer forint

A polgármesterek illetményét a megyei jogú városok és a budapesti önkormányzatok polgármestereinek díjazásából kell számolni, egy képlet szerint, ez alapján a Pilisjászfaluhoz hasonló 1051-2000 lakosságszámú települések vezetőinek a havi fizetése bruttó 498.600 Forint, vagyis nagyjából havonta 350 ezer forint érkezik meg a bankszámlájukra. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Pápai Mihály, Gyál polgármestere – Forrás: Facebook/Pápai Mihály