A BudapestKörnyéke is beszámolt arról a szörnyű esetről, amelynek során  megölte élettársa lányát egy férfi múlt pénteken délután Fóton. A 86 éves férfit előállították a rendőrök. Mint megírtuk a Pest megyei nyomozók őrizetbe vették a tegnapi fóti emberölés helyszínen elfogott gyanúsítottját. Most pedig a megölt nő édesanyja szólalt meg.

Gyilkosság Fóton

Mint megírtuk megölte élettársa lányát egy 86 éves férfi Fóton. Az 51 éves nő az utcán esett össze.

Lakásán támadta meg

A nőt előzőleg fóti lakásában támadta meg édesanyja élettársa. Az eset múlt pénteken13 óra körül történt.

Köszönjük a napi 335 ezer érdeklődő olvasónknak, hogy a BudaPestkörnyéke.hu Magyarország TOP legolvasottabb hírportáljai közé került. Részletek itt. Közben a holnapi és mai programajánlónkat ide kattintva éred el!

 

 

A férfi elismerte a tettét

Mint ahogyan arról korábban beszámoltunk Sz. István a bűncselekmény elkövetését elismerte, a gyanúsítással szemben panaszt nem tett. Vallomásában előadta, hogy élettársa lányával egy ideje pénzügyi természetű konfliktusa volt, amivel 2021. január 8-án ismét előhozakodott. A nő értetlenkedett, ezért Sz. István elővett egy kést és „Dögölj meg!” felkiáltással megszúrta. Az áldozat kimenekült a lakásból, az utcán esett össze. Támadója oda is követte, kését újra beledöfte, majd egy féltéglával fejbe is verte az akkor már nagy valószínűséggel élettelen nőt, számolt be róla a Police.

Nyakon szúrta a férfi

A fodrászként dolgozó nő szinte mindennap meglátogatta az idős párt. A gyilkosság napján is valamikor dél körül érkezett. Amíg az anyja kávét főzött a konyhában, addig az idős férfi megtámadta, leszúrta késsel. A nő ezután berohant a szobába, ám addig már nyakon szúrta Erikát a férfit. IDE KAPCSOLÓDIK: „Dögölj meg!” – brutális részletek derültek ki a fóti gyilkosságról – Ez várhat most az élettársa lánya életét kioltó férfira

Újra és újra megszúrta

“Arra lettem figyelmes, a lányom, Erika ordítva jött ki” – idézte fel a borzalmas pillanatokat az édesanya. Mint mondja, a lánya ekkor leszaladt a kocsijához, de a 86 éves férfi utána ment az utcára és újra megszúrta, majd két téglával fejbe vágta. Az édesanya elmondása szerint az akkor arra járó autókból többen kiszálltak, hogy az áldozat segítségére siessenek, de már hiába volt minden, a lánya meghalt.

A szomszédok is értetlenül állnak az eset előtt

A szomszédok is értetlenül állnak a dolgok előtt, az áldozatot egy kedves és segítőkész nőnek ismerték. Erika az elmúlt időszakban az első unokája születésére készült.

“Kicsit megbántam”

A 86 éves gyilkos, Sz. István az RTL Híradónak beszélt arról, hogy nem készült a gyilkosságra, és azért támadt rá a nőre, mert szerinte elvette 200 ezer forintos nyugdíját. Arra a kérdésre, hogy megbánta-e tettét így válaszolt: Hát, egy kicsit megbántam. Másképp kellett volna elintézni. Nem akartam megölni.

Semlegesíteni akarta a nőt

Hozzátette, csak arra gondolt, hogy „semlegesítse” az 51 éves nőt. Tudja, hogy nem ússza meg a büntetést, és meg is érdemli azt.

“Nem úszhatja meg az ember”

“Ami most történik, megérdemlem, mert ugye azt, amit az ember csinál, nem úszhatja meg. Előbb vagy utóbb úgyis sorra kerül az a büntetés” – mondta a 86 éves gyilkos az RTL riporterének.

Felhívta testvérét, hogy elbúcsúzzon

“Elbúcsúzom, mi többet nem találkozunk, mert jönnek értem a rendőrök. Megyek a börtönbe, ott fogok megdögleni” – elevenítette fel a történetet a meggyilkolt nő édesanyja.

Soha többet nem akarja látni élettársát

– Soha többet nem akarom látni Istvánt, miután megölte Erikát! A börtönben sem fogom meglátogatni, és remélem, hogy élete végéig nem engedik ki onnan! Még szerencse, hogy az élettársi kapcsolatunk nem volt bejegyzett, így nem kell még ez ügyben is intézkednem. Nyolc évet éltünk együtt. Most kizárólag a nyugtatóknak köszönhetem, hogy valamennyire el tudom viselni a helyzetet, és állandóan tévelygek. Tudom, hogy nem szedhetek gyógyszereket örökké. Az utcára még képtelen vagyok lemenni, ahol a lányom feküdt, pedig tudom, hogy időközben feltakarították a vérét – mondta a Ripostnak Erika édesanyja.

Unokáját várta a meggyilkolt nő

Erika élete legboldogabb időszaka következett volna, hiszen pont erre a hétre várták a meggyilkolt asszony lányának első gyermekét.

Kiemelt kép. Sz. István – Forrás: RTL klub