Zacher Gábor szerint a harmadik oltás beadását követően a kórházba kerülés esélye tíz százalékra csökkenhet, a toxikológus továbbá az oltáselleneseknek is üzent.

Az oltás utáni fertőzés

A sürgősségi főorvos az Indexnek adott interjút, melyben elmondta, hogy bár az oltások beadását követően is megvan rá az esély, hogy elkapjuk a koronavírus fertőzést, sőt a felső légúti tünetek sem kizártak, láz is előfordulhat, illetve köhögés, de a kórházba kerülés esélye tíz százalékra csökken. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

A negyedik oltás

Az orvos a negyedik oltás fontosságára is felhívta a figyelmet, szerinte a harmadik vakcina beadását követő 4-5 hónap elteltével érdemes elgondolkodni a felvételén.

Köszönjük, hogy a forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu – részletek itt.

 

Veszélyeztetett rétegek

Zacher Gábor az interjúban azt is hangsúlyozta, hogy nem csak korcsoport, de munkakör tekintetében is léteznek különösen veszélyeztetett rétegek, az egészségügyben dolgozók mindenképpen ide tartoznak.

Ez is érdekelhet:

Üzent az oltáselleneseknek

A toxikológus ezen túlmenően üzent az oltáselleneseknek is, röviden közölte: “A Föld lapos”

November közepén ezt mondta

Zacher Gábor novemberben arról beszélt, hogy a hatvani kórházba bekerült koronavírusos betegek mintegy 85 százaléka nem vette fel a vakcinát, a maradék 15 százalékból pedig 7-8 beteg olyan, akiknek kvázi lejárt a védettségük, mert már túl régen adatták be a második védőoltást.

Kapcsolódó:

Kétszeresen oltottak is lélegeztetőgépre kerülnek

“Ezért olyan is lélegeztetőgépre kerül, aki kétszer oltott, de régen. Itt jön be a harmadik oltás jelentősége.” – Zacher ezért kiemelten kérte, hogy aki csak teheti, vegye fel a harmadik oltást, szemlézte a beszélgetést akkor az Index az mfor.hu alapján. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Zacher Gábor – Forrás: YouTube