Tovább dolgozhat a fóti bunyós doki. Dr. Lestár Ferencre szombaton támadt rá egy házaspár az ügyeletben, ám az erős testalkatú orvos megvédte magát, és végül a férj szerzett enyhe koponyasérülést. Kollégái kiállnak a doktor mellett, Zacher Gábor a szakmai felettese, állítja szakmailag korrekten járt el a fóti orvos, igaz arról ő sem tudott, hogy a kollégája korábban másfél év felfüggesztettet kapott testi sértésért. Novák Hunor gyermekorvos szerint nem kellene megvédeni Lestár doktort, mert túl sokan panaszkodtak rá.

Verekedés az ügyeleten

Vizsgálatot indított az Inter-Ambu­lance Zrt. a fóti bunyós doki ügyében. A cég végzi a település ügyeleti orvosi ellátását, így ők alkalmazzák dr. Lestár Ferencet is. Szombaton ő került konfliktusba egy házaspárral, akik nem fogadták el, hogy ügyeleti ellátás keretében nem áll módjában beállítani az asszony vérnyomását. Először lökdösték, majd megütötték és megrúgták, mire az erős testalkatú orvos úgy megverte a férfit, hogy enyhe koponyasérülést szenvedett. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Zacher Gábor a fóti orvos szakmai vezetője

Az ügyben tegnap Zacher Gábor, az Inter-Ambu­lance Zrt. szakmai igazgatója sajtótájékoztatót tartott, és elmondta: hallottak róla, hogy egyesek panaszkodtak az orvos stílusára, de hivatalos panasz sosem érkezett rá, márpedig ők csak konkrét ügyekkel tudnak foglalkozni – írja a Ripost.

Köszönjük, hogy a forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu – részletek itt.

 

Egyre idegesebbek az emberek

„Régóta dolgozom a sürgősségi ellátásban, és azt kell mondjam, az emberek egyre idegesebbek, és egyre többször tapasztalunk problémákat a betegek és az ellátók között. Mi is el vagyunk fáradva, hiszen a megterhelés igen jelentős volt az elmúlt két évben a járványhelyzet kapcsán„ – fogalmazott Zacher, és emlékeztetett rá, hogy Lestár doktor ügyében jelenleg zajlik a rendőrségi eljárás, mely során már meghallgatták az orvost és a házaspárt is.

Szakmailag korrekten járt el

„A rendelkezésemre álló adatok alapján úgy érzem, az ő részéről nem történt olyan atrocitás, aminek alapján fegyelmi eljárást kellene indítanunk. Szakmailag korrekten járt el, a beteget megvizsgálta, de végül közölte, hogy az illető kérését a háziorvosának kell teljesítenie” – tette hozzá Zacher.

Volt ellene hivatalos panasz

Tegnap írtunk arról itt a BudaPestkörnyéke.hu hírportálon, hogy Novák Hunor gyermekgyógyász is megszólalt a témában. Állítja nem igaz, hogy nem érkezett hivatalos panasz Lestár doktor miatt, ő maga is látott ilyent.

Bekakil a gyerek

A népszerű gyermekorvos azt is elmondta, hogy volt olyan páciense, akit annyira megalázott a fóti orvos, hogy az édesanya hozzá vitte a kisfiát, mert a vizsgálat után rémálmai voltak és bekekilt a stressztől a gyerek.

Bűntetőeljárás

Novák Hunor egyértelművé tette, hogy korábban is sokan panaszkodtak az orvosra, bűntetőeljárás is volt ellene, el is ítélték testisértés miatt, a gyermekorvos szerint egyáltalán nem kellene az orvostársadalomnak kiállni mellette csak azért, mert Lestár Ferenc orvos.

Önvédelemnek tekintik

Lestár felettesei egyelőre önvédelemnek tekintik az orvos tettét, de ha a későbbiekben bebizonyosodik ennek ellenkezője, megteszik a szükséges munkajogi intézkedéseket. Tény, hogy a szombati eset után az orvost arra utasították, hogy menjen haza, de nem függesztették fel az állásából.

Rácsodálkoztak Lestár előéletére

A sajtótájékoztatón az is elhangzott, hogy a cég vezetősége nem tudott arról, hogy az orvost korábban 1 év, 6 hónap felfüggesztett szabadságvesztésre ítélték egy kolléganője bántalmazásáért, mindenesetre amikor felvették, az erkölcsi bizonyítványát rendben találták. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Zacher Gábor – Forrás: Youtube