Az internet kedvelt gyermekorvosa, Novák Hunor is megszólalt a fóti verekedős doktorral kapcsolatban. Kiderült nemrég egy olyan édesanya fordult hozzá, akinek a kisfiát úgy megalázta a fóti verekedős orvos, hogy azóta rémálmai vannak és a stressz miatt bekakil a gyermek.

Rossz hírű fóti orvos

Novák Hunor szerint a viselkedése miatt nagyon rossz hírneve van Dr. Lestár Ferenc fóti orvosnak az interneten. A népszerű gyermekorvost egy kétségbeesett anya kereste fel, aki előtte a hírhedt Lestár doktornál járt a gyermekével. Novák Hunor úgy döntött, megossztja a közvéleménnyel a megdöbbentő történetet. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Dulakodás, verekedés

Ahogy arról a BudaPestkörnyéke is beszámolt szombaton a fóti orvosi rendelőben egy házaspár rátámadt az éppen ügyeletesként dolgozó dr. Lestár Ferencre. A verekedés egészen a parkolóig folytatódott, ahol egy kisebb földharc is kialakult az orvos és a családfő között. A férj végül koponyasérülést szenvedett. A Dunakeszi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntettének gyanúja miatt egy nőt és férfit gyanúsítottként hallgatott ki.

HOPPÁ! A forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu! Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Hvg, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Megalázta az orvos

A történtek után kapott egy kétségbeesett üzenetet Novák Hunor a Facebook-oldalán. Egy édesanya kereste fel, aki azt állította, hogy Lestár Ferenc a fóti ügyeleten megalázta és megszégyenítette őt, a gyermekét pedig a találkozás óta rémálmok gyötrik.

Szakszerűtlen ellátás

„A gyanú szerint igen szakszerűtlenül látta el a fóti ügyeleten egy férfi orvos a gyermekét, és óriási traumát okozott a kisfiúnak, utána szegény bekakilt, rémálmai voltak. A szülő elmondása szerint a nőt többszörösen megalázta, megszégyenítette, gyalázta vizsgálat közben az orvos. A szülő már akkor említette: feljelentést fog ellene tenni a rendőrségen és az orvosi kamaránál is. Én néhány rövid tanáccsal, kezelési javaslattal láttam el online, majd egy másik orvos vizsgálta” – írta Facebook-bejegyzésében Novák Hunor.

Novák Hunor, gyermekorvos

Forrás: novakhunor.hu

Feljelentették a fóti orvost

A szülő az orvosi kamaránál is feljelentést tett és a rendőrségen is, ezekről a dokumentumokat is elküldte, azokat elolvashattam – írja Novák Hunor, majd hozzáteszi: Ezzel szemben megszólalt Lestár felettese is, Grécs László, aki azt mondta: mellette állnak a jelenlegi helyzetben, a panaszok többsége pedig el sem jutott hozzájuk hivatalosan.

Felfüggesztett börtönt kapott

Azóta a sajtóban megjelent: az érintett orvost a hírek szerint már több munkahelyéről is kirúgták, sőt, korábban egy női orvos kollégáját bántalmazta, fojtogatta, mire az feljelentést tett, a hírek szerint jogerősen 1 év 6 hónap felfüggesztett börtönbüntetésre ítélték az orvost emiatt, de az erkölcsi bizonyítványából ez nem derült ki, és tovább dolgozhatott – teszi hozzá Novák Hunor.

Ne zárjon össze az orvostársadalom

„Nem tudok és nem is célom ítélkezni, a többi a hatóságok, kamara feladata. A pácienseknek orvosokba vetett bizalmának megtartása érdekében azonban fontos, hogy tisztességesen vizsgálják ki az ügyet, ne zárjon össze az orvos társadalom pusztán azért, mert orvos kollégáról van szó.” – írja Novák Hunor.

Korábban írtuk arról itt a BudaPestkörnyéke.hu hírportálon, hogy az egyik dunakeszi oldalon arról számoltak be, hogy volt már gond a fóti orvossal. „Kb 9 éve ez az orvos Dunakeszin ügyeletesként teljesített szolgálatot. Anyámat vittem hozzá, konkrétan minősíthetetlen hangnemben beszélt vele indokolatlanul. Gyakorlatilag eleve az volt a baj, hogy egyáltalán el kell látnia valakit, merthogy magánéleti gondjai voltak. Mielőtt bemehettünk a rendelőbe, a folyosón ülve hallgattuk végig a csajával való 30 perces telefonbeszélgetését, amiben szintén rettentő hangnemben nyilvánult meg és folyamatosan üvöltött, de mindegy, az idegességét nem lett volna szabad rávetítenie a betegre”.

K.rva anyázta a beteget

Majd így folytatja a bejegyzését: „…anyám tök békésen megkérte, hogy viselkedjen vele normálisan, mire az orvos elküldte a k…a anyjába. Anyám mondta neki, hogy nyugodt lehet, panaszt fog tenni, jelzi az esetet az önkormányzat felé, erre a doki, hogy jelzed te a jó k…a anyádat. Természetesen feljelentettük, el is lett távolítva. Ezt csak azért meséltem el, hogy lássátok, ő nem egy szent” – írja egy hozzászóló. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: illusztráció