2014-ben erőszakossága miatt elítélték azt a fóti orvost, aki a hétvégén összeverekedett az egyik betegével. Közfeladatot ellátó személy elleni erőszak és testi sértés vétsége miatt kapott másfél évet.

Dulakodás, verekedés

Ahogy arról a BudaPestkörnyéke is beszámolt szombaton a fóti orvosi rendelőben egy házaspár rátámadt az éppen ügyeletesként dolgozó dr. Lestár Ferencre. Még a parkolóban is ütötték egymást. Jelenleg az ellen a házaspár ellen folyik nyomozás, akik kezdeményezhették a konfliktust. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

A rendőrségi nyomozás

Dunakeszi Post megkereste a dunakeszi rendőrséget, hogy ők miképpen látják a szituációt. Ezt a választ kapták: a Dunakeszi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntettének gyanúja miatt egy nőt és férfit gyanúsítottként hallgatott ki. Mindketten vallomást tettek, a gyanúsítás ellen pedig panasszal éltek. Mindketten vallomást tettek, a gyanúsítás ellen pedig panasszal éltek.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Korábban is gondok voltak az orvossal?

Szintén a helyi lap Facebook oldalán az érintett orvosról egy hozzászóló ezt írja: „kb 9 éve ez az orvos itt Dunakeszin ügyeletesként teljesített szolgálatot. Anyámat vittem hozzá, konkrétan minősíthetetlen hangnemben beszélt vele indokolatlanul. Gyakorlatilag eleve az volt a baj, h egyáltalán el kell látnia valakit, merthogy magánéleti gondjai voltak, mielőtt bemehettünk a rendelőbe, a folyosón ülve hallgattuk végig a csajával való 30 perces telefonbeszélgetését, amiben szintén rettentő hangnemben nyilvánult meg és folyamatosan üvöltött, de mindegy, az idegességét nem lett volna szabad rávetítenie a betegre”.

Eltávolították Dunakesziről?

Majd így folytatja a bejegyzését: „…anyám tök békésen megkérte, hogy viselkedjen vele normálisan, mire az orvos elküldte a k…a anyjába. Anyám mondta neki, hogy nyugodt lehet, panaszt fog tenni, jelzi az esetet az önkormányzat felé, erre a doki, hogy jelzed te a jó k…a anyádat. Természetesen feljelentettük, el is lett távolítva. Ezt csak azért meséltem el, hogy lássátok, ő nem egy szent”.  A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Orvosként került vele konfliktusba

Ezeket erősítette meg mára egy orvostárs is. Dr. Elor Judit, a Borsnak arról beszélt, hogy „Dr. Lestár Ferencet a stílusa miatt több munkahelyéről is kirúgták. 2014 pünkösdhétfőjén velem került konfliktusba. Amikor együtt dolgoztunk a dunakeszi orvosi ügyeletben, nem voltam hajlandó neki lepecsételt receptet adni, amit annyira zokon vett, hogy székestől nekinyomott a radiátornak és fojtogatott. A sofőr meghallotta a kiabálásomat, és levette rólam őt”.

Szerintem pszichopata

„Azt is megállapították, hogy ha a kolléga nem siet a segítségemre, meg is halhattam volna, hiszen én mindössze 50 kiló vagyok, Lestár pedig 100. Ez az ember szerintem egy pszichopata” – zárta beszámolóját a doktornő.

Felfüggesztett

Ebből az ügyből is feljelentés lett, Lestárt pedig a bíróságon jogerősen elítélték. A Budapest Környéki Törvényszék a bulvárlapnak megerősítette, hogy a jelenleg Fóton dolgozó orvost a bíróság bűnösnek mondta ki közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntettében és testi sértés vétségében. A büntetés mértékét pedig 1 év 6 hónap szabadságvesztésre mérsékelte, melynek végrehajtását 2 év próbaidőre felfüggesztette.

Még egy volt kolléga

Dr. Lestárról egy másik volt munkatársa is elmondta a véleményét. Kunstár Edit úgy fogalmazott róla: Tény, hogy a modora sajátos, de kiváló szakember. Nem véletlenül választották meg korábban Pest megye legjobb orvosának a sok sikeres újraélesztése miatt – mondta, majd elmesélte, hogy szombati balhé után megjelent még valaki, aki bosszút állni, és csak azért nem tört ki újabb verekedés, mert éppen rendőrök tartózkodtak a helyszínen.

Azt híresztelik, hogy agresszív ember vagyok

Sokan megszokták, hogy ha egy orvosnak azt mondják, hogy dádá lesz, akkor azt csinálja, amit követelnek tőle, én pedig közlöm velük, hogy nem. Engem nem lehet megfélemlíteni. Ha megfenyegetnek, hogy megvernek, megölnek, az belőlem csak ellenállást vált ki. – magyarázta Dr. Lestár Ferenc a Borsnak.

5 évet is kaphat

Egy évtől öt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő az, aki közfeladatot ellátó személyt bántalmaz – legalábbis így szól a jogszabály. A törvény indoklása szerint: A hivatalos személy elleni erőszak bűntette közvetlenül a jogszerű eljárást teljesítő hivatalos személyt sérti, azonban ezen keresztül az államapparátus működését zavarja meg. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Címlapfotónk illusztráció.