50 gyermekkel akart végezni egy iskolában a miskolci kamasz, majd a rendőrökre is tüzet akart nyitni.

Az előzményekről

Ahogyan korábban megírtuk, 50 diák kivégzéséről írt a közösségi oldalakon egy 17 éves magyar fiú. Még a saját halálát is megtervezte. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Hamar beazonosították a rendőrök

Március 29-én az Interpol irodája értesítette a hazai rendőröket az esetről. Az egyik külföldi hatóság szúta ki egy online közösségi oldalon a szóban forgó bejegyzést. Kiderült, hogy egy magyarországi felhasználó posztolta azt, akit 24 órán belül el is fogtak.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

A TEK kommandósai fogták el a fiút

A posztoló azt tervezte, hogy egy általános iskolában fog mészárlást rendezni. Alig várta, hogy betöltse 18. életévét, hiszen fegyvert akart vásárolni. A fenyegetőző egy 17 éves fiú volt, akit a Terrorelhárítási Központ kommandósai hurcoltak el onnan, ahol lakott.

A fiú anyja megérti azokat, akik elborzadtak

A Blikk számára nyilatkozó édesanya tudja, hogy szörnyű dolgokat írt a fia. Ha nem a saját gyermekéről volna szó, bevallotta, hogy ő maga is elborzadt volna. Az anya azonban állítja, a fiát jól ismeri annyira, hogy biztos abban, a látszat távol áll a valóságtól.

Visszahúzódó, szerény fiú

A mészárlást tervező Leventéről anyja azt állítja, hogy magának való gyerek, aki szerény és visszahúzódó. Elmondása szerint a legjobb barátja a kutyája. Azt ugyanakkor elismerte, hogy volt a fiúval probléma, beilleszkedési zavarokkal küdött.

Depressziós volt

A fiú miután elvesztette nagyszüleit, depressziós lett. Betegségére gyógyszert írtak fel, és magántanulóként folytatta tanulmányait. Az anya állítása szerint azonban a szakemberek nem látták agresszívnak, másokra veszélyesnek.

Még csak nem is verekedett

Levente anyja, Henrietta azt mondta a lapnak, hogy még pofon sem ütött senkit a fia. Biztos abban, hogy előbb bántaná saját magát, minthogy vadidegenekre támadjon.

Szerette a lövöldözős játékokat

A gyermek anyja bevallotta, hogy fiát már egészen kicsi kortától érdekelték a fegyverek. Sokat játszott lövöldözős játékokkal is. Nem voltak barátai, az online térben viszont megkapta azt a figyelmet, amire hőn áhítozott.

Meggondolatlanságnak tartja azt, amit a fia tett

Levente anyja azt mondta, a fia nem jól mérte fel, hogy mit cselekszik, és nem volt tisztában a tettei súlyával. Henrietta szerint a gyermekét szóan sokszor bántalmazták. Középiskolásként magántanuló volt, angolul anyanyelvi szinten eszél, de megtanulta a japán ábécét is. Ami nem érdekelte, azokkal a tárgyakkal viszont nem foglalkozott ilyen behatóan.

“Sosem volt átlagos”

Henrietta szerint a fia “sosem volt átlagos”, elmondása szerint egy különleges gyermekről van szó. A történtek ellenére azt mondta: “édesanyja vagyok, és maradok, amíg csak élek. Most az a dolgom, hogy mellette legyek és segítsem ebben a nagyon nehéz helyzetben.” Azoktól elnézést kér a fia nevében is, akiken félelmet keltett a gyermeke. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: A TEK kommandósai elkapják a lövöldözésre készülő fiút – Forrás: Police.hu