Egymásra licitálnak a boltok az árcsökkentés tekintetében, most az Aldi jelentett be óriási akciókat.

120 termék árát csökkenti az Aldi

Az Aldi az ünnep előtti héten 120 termék árát csökkenti. Az akció 2023. április 8-áig, azaz csütörtökig marad érvényben, illetve amíg a készlet tart. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Ezek a termékek lesznek leárazva

Az Aldiban 30 húsvéti csokoládé és édesség lesz beszerezhető ezen időszakban kedvezőbb áron. Bizonyos termékek árát 60%-kal mérsékli az üzletlánc. Érdemes figyelni a mennyiségi kedvezményeket is az ott vásárlóknak.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Eltérő, hogy mennyivel csökkentik az egyes termékek árát

Az utóbbi időben számos termékcsoport árát csökkentette az Aldi. A zöldségek és gyümölcsök árait 25-50%-kal vitték lejjebb. A friss húsok, sonkák és felvágottak 14-33%-kal kerülnek kevesebbe, mint korábban.

Ezek az árucikkek is olcsóbbak lettek

Az üdítőket 7-21%-kal, a tejtermékeket pedig 20-29%-kal akciózták le. Az Aldi látványpékségében kapható termékek árát egyes esetekben 33-50%-kal szállították lejjebb. A húsvéti csokoládék és édességek esetében a kedvezmény mértéke 7 és 31 százalék között mozog.

Ezek is érdekelhetnek!

Lépett a Tesco is

A Tesco az ünnepek előtt szintén nagy akciót hirdetett. A fonott kalács árát 40%-kal, míg a húsvéti húsok, többek között a sertéstarja árát 20%-kal csökkentette. A friss magyar sertésoldalas 18%-kal kerül kevesebbe az áruházlánc üzleteiben.

Más ünnepi termékek árát is leszállították

A Tesco üzleteiben a húsvéti édességek és italok 30%-kal olcsóbban vásárolhatók meg. A sütéshez szükséges alapanyagok árát 35-44%-kal mérsékelték. Az ünnepi dekorációkat szerdán és csütörtökön, valamint szombaton féláron lehet megvenni.

Megemelték a vásárlási limitet is

Az árstop kapcsán bizonyos árucikkekből hiány alakult ki. Ennek okán számos üzlet szigorú korlátozást vezetett be az ársapkával érintett termékek esetében. A Tesco mellett a Spar is bejelentette, hogy a húsvéti ünnepek előtt emelik a limitet, azaz többet lehet venni étolajból, lisztből és más árstopos termékekből, mint ezt megelőzően.

A Penny és a Lidl sem akar lemaradni

A Penny januárhoz képest 400 termék árát szállította le tartósan. Főként a tejtermékek, a száraztészták és a húskészítmények körében érezhető az alacsonyabb ár. A Lidl márciusban jelentette be, hogy előbb 200 termék árát mérsékelték januártól, majd 100 újabb árucikkel bővítették az olcsóbb termékek körét.

Árfigyelő rendszert vezet be a kormány

Március végén látott napvilágot a hír, hogy elektronikus árfigyelő rendszert fog bevezetni a kormány. Az online árfigyelő adatbázis létrehozását a Gazdasági Versenyhivatal elnöke kezdeményezte. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: illusztráció – Forrás: archív