A Portugáliához tartozó sziget helyett egy spanyol szigeten szállt le a menetrend szerinti járat.

Erős volt a szél

Budapestről indult és Funchalba tartott az a repülőgép, amely a viharos időjárás következtében nem tudott eredeti célhelyén leszállni. Erről maga a Wizz Air számolt be az Index számára tegnap este. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Tenerifén landolt a járat

A repülőgép végül a közeli Tenerifén tudott leszállni. A légitársaság szállásról és ellátásról is gondoskodott az érintett utasok számára. Ma reggel repülhetnek át Madeirára.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Az eset további következményei

A Funchalból induló járat eredetileg tegnap este indult volna vissza Budapestre. Erre értelemszerűen nem volt lehetőség. E helyett ma reggel fog tudni Magyarországra repülni a járat.

A biztonságnál nincs fontosabb

A légitársaság sajnálja a kialakult helyzetet, és elnézést kér az érintettektől. Ugyanakkor közleményükben hangsúlyozzák, hogy számukra az utasok és a személyzet, valamint a repülőgép biztonságánál nincs fontosabb. Ennek szellemében döntöttek úgy, ahogy.

Ezek is érdekelhetnek!

Az előző hónapban is történt hasonló

Március elején Nizzában kellett volna leszállnia a Wizz Air egyik Budapestről induló járatának. E helyett végül Marseille városában tudott a gép landolni. Bár a két város ugyanazon országban található, és szárazföld köti egymással össze őket, a távolság körülbelül 120 kilométer a két repülőtér között.

Akkor is az erős szél volt a gond

A nizzai leszállást a mostani esethez hasonlóan az extrém időjárás hiúsította meg. Akkor buszokkal szállították az utasokat az eredeti úticéljukhoz, Nizzába.

Már majdnem leszállt a gép, aztán mégsem

A kapitány mindent megtett annál az esetnél, hogy letegye a gépet Nizzában. Végül a heves széllökések miatt 120 méteres magasságnál szakította meg a pilóta a leszállást. Az átstartolás következtében többen rosszul lettek.

Nemrég verekedés volt az egyik Budapestre érkező repülőgépen

Ahogy azt korábban megírtuk, a Dzsiddából Budapestre tartó Wizz Air járaton balhé tört ki. Egy magyar állampolgár verekedést kezdeményezett, sőt, még a személyzet egyik tagjára is kezet emelt. A gép piótája az eset miatt Egyiptomban leszállt.

18 órát késett a gép

Bonyodalmat okozott, hogy a járat személyzete a munkaideje végéhez közeledett. A repülőgép így nem Budapestre, hanem Larnacába ment tovább. Végül 18 órával az eredetihez tervezetthez később landolt a gép a fővárosban. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: illusztráció – Forrás: archív