Az erős szél miatt nem tudott leszállni a Wizz Air Budapest-Nizza járata, a kapitány kénytelen volt átstartolni és Marseille-ben letenni a gépet.

Kellemetlen utazás

Kellemetlen eseménysorról számolt be a Wizz Air egyik utasa. A magyar légitársaság pénteki, W62263 számú nizzai járata 12:15-kor indult Budapestről, és 14:20-kor kellett volna leszállnia a dél-francia város repülőterén. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kedvezőtlen körülmények

A repülőtér környékén azonban rendkívül kedvezőtlenek voltak az időjárási körülmények a landoláshoz: nagyon erős volt a szél – írta a Telex.

HOPPÁ! A forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu! Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Hvg, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Tett még két kört

Az időjárási viszonyok miatt a gép a leszállópálya közvetlen megközelítése helyett először kirepült a tenger felé, megtett két kört, majd utána próbált csak meg landolni.

Megszakította a landolást

Azonba továbbra is olyan heves széllökések dobálták a gépet, hogy a kapitány végül nem sokkal leszállás előtt úgy döntött, nem kockáztat. A pilóta olyan 120 méteres magasságnál megszakította a landolást, gázt adott és felemelte az Airbus A321 Neo repülőgépet.

Marseille-ben tudtak elszállni

A kényszerű átstartolás után a Wizz Air nizzai járata végül a kb. 120 kilométerrel odébb lévő Marseille repülőterén tudott biztonságosan landolni.

Többen rosszul lettek

A gépen az eléggé megterhelő átsartolástól többen rosszul lettek, a légiutas-kísérők szorgosan osztogatták a zacskókat azoknak az utasoknak, akiknek megfeküdte a gyomrát a kényszerű esemény.

Különbusz érkezett értük

A leszállás után a Wizz Air különbuszt küldött az utasokért Marseille-be.

Ezt az utat járta be a Wizz Air járata

Forrás: Flightradar24

Borzasztó érzés

„Napok óta kegyetlen szél van Franciaország területén, nem csoda, hogy ez történt” – írta egy hozzászóló. „Átéltem ezt a Kanári szigeteken, borzasztó érzés. Kitartás az utazóknak!” – tette hozzá egy másik kommentelő.

„Köszönjétek meg a pilótának!”

„Szerintem köszönjétek meg a pilótának, hogy megoldotta a problémát es szerencsésen földet értetek. Az időjárással nem érdemes kikezdeni!” – összegezte a történteket egy olvasó. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: illusztráció.