Egy ember életét vesztette, amikor kigyulladt egy családi ház Szentendrén. A kigyulladt épületben két idős asszony és egy fiatal férfi élt. Szentendre összefogott a megsegítésükre.

Kigyulladt egy családi ház

Hétfőn késő délelőtt érkezett a jelzés a katasztrófavédelemhez, amely szerint kigyulladt egy családi ház Szentendrén, a Damjanich utcában, és egy ember az épületben rekedt. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Huszonkét tűzoltó vonult a helyszínre

Hét járművel huszonkét tűzoltó vonult a százötven négyzetméteres ikerházhoz, ahol egy nyolcvan négyzetméteres ingatlan teteje égett. A tűz a tetőtérből a lakórészre és egy kerti pavilonra is átterjedt. A tűzoltók az oltási munkálatok közben egy idős nő holttestét találták meg az épületben – adta hírül a Katasztrófavédelem.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Van hol lakniuk

„A család leányfalui lányától ma értesültem róla, hogy sajnos édesanyja az égő családi házban rekedt és életét vesztette. A család többi tagja a körülményekhez képest jól van, hála Istennek. Szállásuk megoldott, de fogalmuk sincs, hogy anyagilag miként tudják újra megoldani, hogy az otthonuk lakható legyen” – írják a helyi Facebook csoportban.

Messziről látni lehetett a tüzet

Ezekre van szükség

„Elsőként az biztosan látszik, hogy konténerekre és a törmelék valamint a használhatatlanná vált tárgyak pakolásához fizikai segítségre lesz szükség. Azoktól, akik tárgyi adományokkal segítenének – a családtagokkal egyeztetve 1-2 nap türelmet szeretnénk kérni”.

Így lehet majd segíteni

„A tűz és a víz sajnos mindent felemésztett, ezért készülni fog egy részletes lista, amiből mindenki tud majd választani, a logisztikában, koordinációban pedig segítségünkre lesz az Együtt Egymásért Dunakanyar Egyesület is” – tették hozzá a posztban.

Anyagi segítség

Akik közvetlenül, anyagilag szeretnék támogatni a családot, azok az alábbi számlaszámra tudnak utalni:
Számlatulajdonos: Mohácsi Zsolt
10403112-86768181-90711003
Kereskedelmi és Hitelbank Zrt.
Közlemény: Tűzkár adomány

Megrendültek

A helyieket megrendítették a történések: „Egy gyermekkori barátom családi háza volt! Anyukája bentégett. Részvétem Zsolt”. Egy másik lakos ezt írta: „Sajnos elhunyt az egyik lakó a tűzben. Isten nyugosztalja. Részvétem a családjának.”

Tűzoltók a helyszínen:

Megakadályozták a terjedést

Ahogy elsők között írtunk róla, az egységek megakadályozták, hogy a lángok átterjedjenek az ikerház másik részére, így az lakható maradt. A tüzet háromnegyed óra alatt eloltották. A tűzzel érintett házrész két lakója átmenetileg rokonokhoz költözött. A helyszínről származó információk szerint a tüzet dohányzás okozta, azonban a pontos keletkezési körülményeket a tűzvizsgálat eljárás fogja feltárni. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Háztűz – Forrás: Facebook/Szentendre blogol