Egy ember életét vesztette, amikor kigyulladt egy családi ház Szentendrén. A kigyulladt épületben két idős asszony és egy fiatal férfi élt. Szentendre összefogott a megsegítésükre.

Kigyulladt egy családi ház

Hétfőn késő délelőtt érkezett a jelzés a katasztrófavédelemhez, amely szerint kigyulladt egy családi ház Szentendrén, a Damjanich utcában, és egy ember az épületben rekedt. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Huszonkét tűzoltó vonult a helyszínre

Hét járművel huszonkét tűzoltó vonult a százötven négyzetméteres ikerházhoz, ahol egy nyolcvan négyzetméteres ingatlan teteje égett. A tűz a tetőtérből a lakórészre és egy kerti pavilonra is átterjedt. A tűzoltók az oltási munkálatok közben egy idős nő holttestét találták meg az épületben – adta hírül a Katasztrófavédelem.

HOPPÁ! A forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu! Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Hvg, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Van hol lakniuk

„A család leányfalui lányától ma értesültem róla, hogy sajnos édesanyja az égő családi házban rekedt és életét vesztette. A család többi tagja a körülményekhez képest jól van, hála Istennek. Szállásuk megoldott, de fogalmuk sincs, hogy anyagilag miként tudják újra megoldani, hogy az otthonuk lakható legyen” – írják a helyi Facebook csoportban.

Messziről látni lehetett a tüzet

Ezekre van szükség

„Elsőként az biztosan látszik, hogy konténerekre és a törmelék valamint a használhatatlanná vált tárgyak pakolásához fizikai segítségre lesz szükség. Azoktól, akik tárgyi adományokkal segítenének – a családtagokkal egyeztetve 1-2 nap türelmet szeretnénk kérni”.

Így lehet majd segíteni

„A tűz és a víz sajnos mindent felemésztett, ezért készülni fog egy részletes lista, amiből mindenki tud majd választani, a logisztikában, koordinációban pedig segítségünkre lesz az Együtt Egymásért Dunakanyar Egyesület is” – tették hozzá a posztban.

Anyagi segítség

Akik közvetlenül, anyagilag szeretnék támogatni a családot, azok az alábbi számlaszámra tudnak utalni:
Számlatulajdonos: Mohácsi Zsolt
10403112-86768181-90711003
Kereskedelmi és Hitelbank Zrt.
Közlemény: Tűzkár adomány

Megrendültek

A helyieket megrendítették a történések: „Egy gyermekkori barátom családi háza volt! Anyukája bentégett. Részvétem Zsolt”. Egy másik lakos ezt írta: „Sajnos elhunyt az egyik lakó a tűzben. Isten nyugosztalja. Részvétem a családjának.”

Tűzoltók a helyszínen:

Megakadályozták a terjedést

Ahogy elsők között írtunk róla, az egységek megakadályozták, hogy a lángok átterjedjenek az ikerház másik részére, így az lakható maradt. A tüzet háromnegyed óra alatt eloltották. A tűzzel érintett házrész két lakója átmenetileg rokonokhoz költözött. A helyszínről származó információk szerint a tüzet dohányzás okozta, azonban a pontos keletkezési körülményeket a tűzvizsgálat eljárás fogja feltárni. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Háztűz – Forrás: Facebook/Szentendre blogol