Egy ember életét vesztette, amikor kigyulladt egy családi ház Szentendrén. A Damjanich utcai tüzet messziről is látni lehetett, a tűzoltók hét járművel érkeztek a helyszínre, hogy megfékezzék a lángokat. Időközben az is kiderült, mi okozta a tragédiát.

Kigyulladt egy családi ház

Hétfőn késő délelőtt érkezett a jelzés a katasztrófavédelemhez, amely szerint kigyulladt egy családi ház Szentendrén, a Damjanich utcában, és egy ember az épületben rekedt. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Huszonkét tűzoltó vonult a helyszínre

Hét járművel huszonkét tűzoltó vonult a százötven négyzetméteres ikerházhoz, ahol egy nyolcvan négyzetméteres ingatlan teteje égett. A tűz a tetőtérből a lakórészre és egy kerti pavilonra is átterjedt.

HOPPÁ! A forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu! Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Hvg, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Holttestet találtak

A tűzoltók az oltási munkálatok közben egy idős nő holttestét találták meg az épületben – adta hírül a Katasztrófavédelem.

Dohányzás okozta a tüzet

Az egységek megakadályozták, hogy a lángok átterjedjenek az ikerház másik részére, így az lakható maradt. Az egységek a tüzet háromnegyed óra alatt eloltották. A tűzzel érintett házrész két lakója átmenetileg rokonokhoz költözött. A helyszínről származó információk szerint a tüzet dohányzás okozta, azonban a pontos keletkezési körülményeket a tűzvizsgálat eljárás fogja feltárni.

Életet menthet a füstérzékelő

A Katasztrófavédelem ismételten felhívja a figyelmet arra, hogy azokban az otthonokban, ahol van füstérzékelő, már a tűz keletkezésekor reagálni lehet, van idő a lángokat megfékezni, vagy kimenekülni és értesíteni a tűzoltókat. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Tragédia Szentendrén

Tragédia Szentendrén

Tragédia Szentendrén

Tragédia Szentendrén

Tragédia Szentendrén

Kiemelt kép: a tragédia helyszíne. Fotó: Facebook. További fotók: Katasztrófavédelem