Kammerer Zoltán, a háromszoros olimpiai bajnok kajakos, az Instagram oldalán jelentette be, független jelöltként indult a gödi polgármester-választáson.

Változásra van szükség

„Le kell zárni a kudarcos múltat, változásra van szükség! Lendületbe kell hozni Gödöt. Eddig azért küzdöttem, hogy Magyarországnak dicsőséget szerezzek, most azért fogok dolgozni, hogy Göd is egy győztes város legyen. Irány a dobogó teteje, hajrá Göd!” – fogalmaz posztjában Kammerer. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Más még nem indult

Úgy tudni a 45 sportolón kívül más még nem jelentette be az indulását. Kammerer Zoltán Vácon született, később onnan költözött a családjával Gödre, sportolói pályafutását is ott kezdte.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Karrierje

A kajakos a 2000-es sydney-i olimpián K2 500 méteren, valamint a kajaknégyes tagjaként is aranyérmet nyert, majd a 2004-es athéni olimpián szintén a kajaknégyes tagjaként lett első. Tovább három világbajnoki címmel is büszkélkedhet, profi karrierjét 2022 decemberében zárta le.

A gödi helyzet

Ahogy azt a BudapestKörnyéke.hu is megírta kicsivel több, mint egy hónappal ezelőtt jelentette be a jelenlegi polgármester, Balogh Csaba, hogy lemond.

Nincs már demokrácia

„Sikereket tudok felmutatni, de mostanra már teljesen kiüresítette a kormány, a fideszes és a velük kollaboráló álellenzéki testületi többség a munkakörömet. Most hátralépek mind politikus, de civilként folytatom tovább. Civilként már kimondhatom, hogy egyáltalán nem működik Gödön a demokrácia és az önkormányzatiság.” – közölte akkor Balogh Csaba.

Gondolnia kell a családjára

„4 év nagyon hosszú idő a politika első sorában. Ha csak én szenvednék, valószínűleg tűrném még tovább is. De gondolnom kell a családomra. Bár nem vállalok tovább politikai szerepet, mindazok számíthatnak a segítségemre, akik kiállnak azért, hogy Magyarország újra egy demokratikus, fejlődő jogállam lehessen, ahol a kormány nem tart rabságban, és nem áldoz be egy egész várost a saját hatalmuk érdekében.” – olvasható a politikus bejegyzésében.

Már korábban is voltak problémák

Mint ismert Gödön már korábban, 2020-ban is voltak problémák, a Momentum és a DK-LMP-Jobbik képviselői feszültek össze. A helyzet akkor hónapokon át húzódott, sőt odáig fajult, hogy az LMP, a DK és a Jobbik képviselője országos vezetőknél jelentette fel levélben, Balogh Csabát.

A Momentum tagja volt

A polgármester, aki egyébként a Momentum tagja volt, időközben kilépett a pártból, a mostani lemondásához pedig valószínűleg köze lehet a városba tervezett akkumulátorgyár miatti tiltakozásnak is.

Hosszan beszélt a lemondásáról

Balogh Csaba a lemondását a közösségi oldalán jelentette be, egy videót is közzétett, lemondásának részletes körülményeit pedig a Göd Hangja portálon megjelent írásban taglalta február elején.

Nem tűri tovább

„Nem tűrhetem tovább, hogy karaktergyilkos szlogenekkel mocskoljanak be politikai ellenfeleim, vagy arra kényszerítsenek, hogy hitelesítsem a közpénzt pazarló döntéseiket. ” – írja, valamint így fogalmaz:

Tudta, hogy fog hibázni

„Úgy vállaltam el 2019-ben a polgármesteri jelöltséget, hogy tudtam, hibázni is fogok. Más nem akarta magára vállalni azt a szerepet, hogy az országos nyomással szemben, és valóban a város érdekeit szem előtt tartva dolgozzon végig 5 évet. Nekem a személyiségem része, hogy jégtörő vagyok az új társaságokban, és ha valamiben lehet szenvedélyt találni, abban megtalálom.”

Sötét jövő

„Valószínűleg ez a hozzáállásom segített feldolgoznom, hogy bár 100 nap sem telt el, én már tudtam, hogy az akkor még 8 fős frakciónknak a fele együttműködik a Fidesszel, és kisebbségben maradok a ciklus végéig. Nem titok: főleg a Demokratikus Koalíció helyi “ex” képviselőiről van szó, akik országosan a legorbánellenesebb párt képét mutatják, de Gödön például egyértelműen bármilyen alkut megkötöttek a kormánypárttal. Ameddig ellenzéki pártként tekintünk rájuk és nem a NER beépített téglaszervezeteként, minden kormányváltási kísérlet újra és újra kétharmaddal fog elbukni.” A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Kammerer Zoltán – Forrás: TV2