Lábatlan és Bajót között halálos tömegszerencsétlenség történt március 24-én kora délután. Az eddigi adatok szerint egy rally versenyen részt vevő jármű, eddig tisztázatlan okból lesodródott az útról és a nézők közé hajtott.

Sok sérült van

A jelenlegi információk szerint négyen meghaltak, heten pedig megsérültek. A körülmények tisztázása folyamatban van – áll a police.hu által vasárnapi kiadott közleményben. A Budapest és Környéke hírportál legfrissebb híreit ide kattintva éred el! A Facebookon már 254 ezernél is többen követnek minket.

Leállították a versenyt

Az ORB2, ORB3 és Historic Rally Bajnokság versenyét a szervezők félbeszakították. A Facebookon olvasható beszámolók szerint harmincnál is több sérültje van a balesetnek, mentőhelikopterek is érkeztek.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Zajlik a mentés

Forrás: Facebook

Egy gyerek is meghalt

A Rally Life Facebook oldala részleteket is közölt a tragédiával kapcsolatban. A megjelentetett információk szerint „egy Skoda Fabia R5-el versenyző páros sajnálatosan a nézők közzé esett be, ahol megközelítőleg 30 ember is megsérült!” Az oldal úgy tudja, hogy az egyik áldozat egy kislány: „A hírek szerint 4 halott, ebből egy kislány is életét veszítette.”

Helyszíni felvétel

Forrás: Facebook

Több mentőhelikopter van a helyszínen

Folyamatosan zajlik a mentés.Az OMSZ közölte, hogy a helyszínre 8 mentőautó és 4 mentőhelikopter érkezett. 4 ember életét sajnos nem lehetett megmenteni, 1 gyermeket súlyos-életveszélyes, 1 embert súlyos, 6 személyt, (köztük egy gyermeket) pedig könnyebb sérülések miatt szállítottunk helyszíni ellátás után kórházba.

A lassítónál csapódott a nézők közé 

A 444 a Formula.hu-ra hivatkozva azt írta, hogy a csibegyári lassítónál egy Rally2-es Skoda Fabia csapódott a nézők közé. A portál szerint az autót ifj. Tóth János vezette, aki csak névrokona a hétszeres magyar bajnok rallyversenyzőnek.

Kiemelt kép: mentőhelikopterek a helyszínen – Forrás: Facebook