Egy idős férfi rosszul lett favágás közben. A farakás mögé esett és eszméletét vesztette, életét a kutyája mentette meg.

Az előzményekről

Ahogyan tegnap megírtuk, Fekete István életét a kutyája mentette meg, miután rosszul lett. A férfi felesége négy hónapja kórházban volt, számított már a rossz hírre, mégis felkavarta, amikor tudatták vele, hogy a felesége elhunyt. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

El akarta foglalni magát

A férfi tehetetlennek, dühösnek érezte magát, bánatát favágással igyekezett enyhíteni, árulta el a Blikk számára. Egyébként sem idegen tőle a munka, hiszen mivel nem beteg, minden nap sétál és tevékenykedik. Fekete István elmondta, hogy szokott horgászni és barkácsolni is. Olykor kolbászt tölt vagy pálinkát főz.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Így történt meg a baj

Elmondta, hogy a felesége halálhírét követően megroggyant. Összeesett, egyenesen a farakás mögé esett. „Napok óta tudtam, Editemnek jobb lesz így, mégis megrendített a hír” – mondta el a lap számára.

Hívta a 112-t

A segélyhívót még tudta tárcsázni az idős férfi utolsó erejével. A mentősök szerint zavartan, nehezen érthetően beszélt. Az utca nevét meg tudta mondani, aztán megszakadt a vonal. A mentősök megkísérelték visszahívni a beteget, ám nem vette fel a telefont. A szobi mentősök egység hamarosan odaért ahhoz az utcához, amit a férfi megadott, ám nem találták sehol a beteget.

Egy hangosan ugató kutyára lettek figyelmesek a mentősök

Egy pulikutya hangosan csaholt a mentőautó előtt. Ezt követően megindult gyors léptekkel az egyik utcában található ház irányába. A mentősök az eb után eredtek.

A kutya figyelte, hogy követik-e a mentősök

A puli többször is hátranézett, hogy vele tartanak-e a mentősök. Több száz méter után állt meg, és útját állta a mentőautónak. Kiderült, hogy ahhoz a házhoz kalauzolta a négylábú őket, ahol a férfi eszméletét vesztve feküdt.

Kórházba szállították a bajba jutott férfit

A kutya az orrával bökdöste a mentősöket, hogy merre menjenek, mondta a férfi utólag a Blikk számára. Így találták meg őt a farakás mögött. Dorka kutya hathatós közreműködésének köszönhetően tehát el tudták látni az idős férfit, és stabil állapotban kórházba vitték. Fekete Istvánt alaposan kivizsgálták, majd haza is engedték. A sokktól megemelkedett a vérckorszintje, ám azóta már helyreállt.

A mentősök posztja az eset kapcsán

Így került a kutya a házhoz

A férfi feleségével korábban francia buldogok tenyésztésével foglalkozott. Nyugdíjas korában úgy vélte, jó ha van egy olyan kutya a háznál, amelyik rájuk és a portára is vigyáz. Olyan kutyát szeretett volna, amilyen Fekete István regényében, a Tüskevárban volt az öreg Matula bácsinak volt, Csikasz vagy Bogáncs.

Dorka kutya lett Fekete István hűséges társa

„Dorka, a pulihölgy igazi társ, mióta a feleségem kórházba került, ő vigyáz rám” – mondta a Blikknek Fekete István. A négylábú elhalmozza szeretetével és ragaszkodásával, ennek köszönhetően egy időre el is feledtette vele bánatát. Elmondása szerint Dorka kutya is érzi, hogy ketten maradtak. Az idős férfi hálás a kutyának, hogy segített a mentősöknek, hiszen ha nem teszi, lehet, hogy ma már nem is él. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Dorka kutya, a hős életmentő eb – Forrás: Országos Mentőszolgálat