Az alkoholos befolyásoltság alatt lévő egyének előbb ordibáltak, majd egyikük egy éles tárgyat is elővett.

Ez történt hétfő délután

Március 27-én hétfőn délután két ittas férfi szállt fel arra a személyvonatra, amelyen egy szabadnapos rendőr is utazott. A kapatos személyek kiabáltak és zavarták az utasokat. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Nem tétlenkedett a szabadnapos rendőr

A rendőr szolgálatba helyezte magát a két férfi viselkedését követően. Az egyik ordítozó utasnak elmondta, hogy amint megáll a vonat a következő megállónál, le fogja kísérni. Az ittas egyén társa a rendőr mögé került, meglökte és szidalmazta is a zsarut.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Fenyegették a rendőrt

Ökölbe szorított kézzel megállás nélkül fenyegették a rendőrt és akadályozták abban, hogy leszállítsa őket. A rendőr a hozzá közelebb álló személy kezét elolta magától, így elkerülve az ütést. Ezután ez a férfi elővett egy éles tárgyat, és azzal kezdett fenyegetőzni.

Meg akartak futamodni

Tartva a rendőri erősítéstől, a fenyegetőző férfiak végül olajra akartak lépni. Erre azonban nem volt esélyük, mivel a kiérkező zsaruk ezt meggátolták.

Ezek is érdekelhetnek!

Ez a vád a két férfi ellen

A Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészség rendelte el a két férfi őrizetét. Ki is hallgatták őket társtettesként, felfegyverkezve elkövetett hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt. Mindkettejüknek indítványozták a letartóztatásuk elrendelését.

A bíróság másként döntött

A bíróság azt a döntést hozta, hogy elegendő az egyik gyanúsítottat letartóztatni. A másik személy bűnügyi felügyelet alá került.

Mindenki mást szeretne

A letartóztatott személy és védője azt szeretné, ha szabadlábra kerülne a férfi. Az ügyészség viszont a másik gyanúsított letartóztatását is indokoltnak látja, ennek érdekében fellebbezett.

A rendőrre támadás súlyos büntetést vonhat maga után

Tizenhét év börtönt kapott az a férfi, aki 2020 januárjában rátámadt és megsebesített két rendőrt Erdőkertesen. Az az ügy annyiban tér el ettől, hogy ott nem csak fenyegetőzött a támadó, hanem használta is az éles tárgyat.

Sz. Szilárd elmeállapotát vizsgálják

A 2023. január 13-án Baumann Pétert meggyilkoló Sz. Szilárd elmeállapotát még mindig vizsgálják. Az ámokfutó kábítószert fogyaszthatott, ezt követően ejtett halálos sebet a rendőrön Újbudán egy lépcsőházban. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: illusztráció – Forrás: archív