A balra kanyarodó autó sofőrje nem vette észre a szemből érkező motorost, aki a kocsi jobb elejének ütközött.

A baleset körülményeiről

Súlyos motorbaleset történt péntek délután az Üllői út 18. kerületi szakaszán, a Lakatos úti jelzőlámpás kereszteződés után, a Lidlnél. Egy középkorú házaspár Volkswagen Touareggel haladt befelé az Üllői úton, majd a Lidl parkolójába akart balra bekanyarodni. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Ez a Volkswagen ütötte el a motorost

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

A motorost a baleset után újra kellett éleszteni

Ez vezethetett a balesethez

Az autót vezető férfinak valami elvonhatta a figyelmét, mert nem vette észre, hogy szemből egy Suzuki SV 1000 köbcentis motorkerékpár közeledik, amely zöld jelzésen épp áthaladt a Lakatos úti kereszteződésen. A Touareg sofőrje megkezdte a kanyarodási manővert, amikor a (vélhetően a megengedett sebességnél jóval gyorsabban, ezt majd a szakértői vizsgálat fogja megállapítani) érkező motor a fékezés nélkül a Volkswagen jobb első sárvédőjébe vágódott.

A motoros viselt bukósisakot, ám így is súlyosan megsérült

A mentők hamar a helyszínre siettek

Küzdöttek a motoros életéért

A motort vezető fiatalember a Suzukival együtt lepattant a Touregről és igen súlyosan megsérülve az úttestre zuhant, noha viselt bukósisakot. A szemtanúk a hátára fordították és leverték róla a sisakot, majd a mentők megkezdték az újraélesztését. Eközben többször is úgy tűnt, hogy nem sikerül a művelet, de végül nagyjából egy óra elteltével stabilizálni tudták az állapotát és szirénázva szállították kórházba.

Nem sok maradt a motorból

A rommá tört motor

Az autóban utazók megúszták karcolás nélkül

A Volkswagenben utazók nem sérültek meg. A motor is nagyon összetört, kiszakadt az első villája is. A forgalmat a Lakatos út és a Baross utca között mintegy két órára elterelték, csak a BKV buszait engedték át. A fővárosi hivatásos tűzoltók is a helyszínre vonultak, áramtalanították a motort és a Volkswagent. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép és fotók: A baleset helyszínén készült felvételek – Forrás: BudaPestkörnyéke.hu/GK