A Nemzeti Hulladékgazdálkodási Koordináló és Vagyonkezelő Zrt. helyett a MOL veszi át a hulladékgazdálkodás irányítását.

Drasztikus változás

A kormány döntést hozott a szemétszállítás rendszere kapcsán. A kukaholdingnak „becézett” Nemzeti Hulladékgazdálkodási Koordináló és Vagyonkezelő Zrt. (NKHV) megszünteti a működését hamarosan. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

A MOL lép a helyébe

A hulladékgazdálkodás irányítását a MOL fogja a jövőben kezelni. Erre már az idén nyáron sor kerül, egész pontosan 2023. július 1-től lép életbe a változás.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Érd polgármesterének megvan a véleménye.

“Mi több, július 1-től e nagyon fontos – Érden és a környező településeken jól működő – közszolgáltatás biztosítása már törvényileg sem az önkormányzatok feladata. A központosítás újabb lépcsőfoka” – írta közösségi oldalán Csőzik László, Érd polgármestere.

Egyeztettek a térség polgármesterei

Péntek délelőtt a térség polgármesterei leültek, hogy megbeszéljék a várható változásokat. Összeírták kérdéseiket a MOL képviselője számára. A polgármester szerint van ok az aggodalomra annak kapcsán, hogy vajon minden zökkenőmentesen fog-e működni a jövőben.

Ezt az ígéretet kapták a polgármesterek

Csőzik László elmondása szerint kaptak ígéretet arra vonatkozólag, hogy a finanszírozás szintje nem fog változni. Ez a bizonyos ígéret magában foglalta azt is, hogy a szolgáltatás színvonala sem fog csökkenni. Érd polgármestere reményét fejezte ki annak kapcsán, hogy ez valóban így is lesz majd.

Ezek is érdekelhetnek!

Döntöttek a térség polgármesterei

Érd első emberének posztjából kiderül, hogy Érd, Szigetszentmiklós, Gyál, Százhalombatta, Diósd, Tárnok, Tököl, Szigethalom, Nagytarcsa, Halásztelek és Sóskút polgármesterei azt a döntést hozták, hogy a változások ellenére együtt maradnak. Július 1-jét követően is tovább fogják működtetni a koordinációt addig végző hulladékgazdálkodási társulást. Bíznak abban, hogy együtt nagyobb az erejük, és a környékbeliek érdekét hatékonyabban tudják képviselni, mintha ezt külön-külön tenné mindegyikük.

Csőzik László posztja

A térségben élőkért dolgoznak

Csőzik László hangsúlyozta, hogy a csapat politikailag sokszínű. Ennek ellenére példásan egységesen lépnek fel, és az ott élők érdekeit szeretnék képviselni.

Aggódnak az emberek

A kommentelők között többen is aggodalmuknak adtak hangot. Nem egy hozzászóló előre fél attól, hogy káosz lesz. Van, aki nem érti, miért kell szétverni azt, ami működik. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: illusztráció – Forrás: archív