Gyanútlanul várta egy gimnazista fiú a buszát két lánnyal együtt, amikor egy ittas egyén sörösüveggel a kezében bántani kezdte.

Először aprót kért a fiútól az ittas férfi

Az ittas férfinak éppen egy sörösüveg volt a kezében, amikor leült a 13 éves fiú mellé. Egy 200-ast kért, ám a fiú nem adott neki pénzt. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Fenyegetőzni kezdett

Az ittas személy azt állította, hogy rendőr. Megfenyegette a fiút, hogy ha nem ad pénzt, akkor le fogja csukatni. A közelben álló lányokat meglátva azt mondta a fiúnak a férfi, hogy kérjen tőlük bocsánatot.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Megrémült a fiú

A férfi többször is felszólította a fiút a bocsánatkérésre, amitől megrettent a 13 éves gyermek. A férfi a tarkójánál ragadta meg áldozatát, majd a buszmegálló oldallemezének nyomta a fejét. A lányok felé fordította arcát, és rákiabált, hogy kérjen bocsánatot.

Ez történt ezután

A fiú teljesítette a férfi akaratát, ám ezzel nem érte be az ittas egyén. A lányairól beszélt, majd kilátásba helyezte, hogy miként és honnan fog lógni a fiú, amennyiben bántani fogja a szeretteit. Hazugnak nevezte a 13 éves gimnazistát, majd közelről azt mondta neki, hogy a családtagjaival is végezni fog.

Le is köpte

A férfi önmagát hergelte, és ekkor már ordibált. Leköpte, majd a hajánál megragadta és rángatta a fiút. A fiú néhány méterrel arrébb ment, és a megálló takarásából hívta a segélyhívót.

A férfi elhagyta a helyszínt

Az ittas egyén ezután elhajította sörösüvegét, és elment a buszmegállóból. Egy érmét hozzávágott a fiúhoz miközben távozott.

A rendőrök hamar cselekedtek

A férfi után eredtek a rendvédelmi szerv munkatársai. A kamerafelvételek alapján indultak volna el, ám az egyik körzeti megbízott ezt megelőzően benézett a közelben található sörözőbe, hátha ott találja a férfit. A terepmintás mellényben lévő ittas személy egy asztalnál ült egy újabb sörrel a kezében.

Tagadta a férfi amit tett

A 34 éves R. Zoltán, aki lakcímmel nem rendelkezik nem ismerte be az ellene felhozott vádakat. Nem tett vallomást sem.

A rendőrök intézkedtek

Fotó: Police.hu

Eljárást folytatnak vele szemben

Aljas indokból vagy célból elkövetett könnyű testi sértés bűntettének megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást a férfival szemben a Dabasi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya. Egyúttal a letartóztatását is kezdeményezték. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: A rendőrök intézkednek a gyanúsítottal szemben – Forrás: Police.hu