Az Érden történt balesetben egy idős tárnoki férfi halt meg.

Így történt a baleset

Érden a Velencei úton közlekedett személygépkocsijával 2023. április 25-én 12 óra 12 perckor egy 33 éves helybéli férfi. A sofőr ez idáig tisztázatlan okból áttért a szemközti sávba, ahol frontálisan ütközött egy másik autóval, amit egy 73 éves tárnoki férfi vezetett. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Hátulról belementek

Az autós mögött egy másik jármű közlekedett, ami hátulról nekiment az idős férfi autójának. A mentőszolgálat munkatársai a 73 éves férfi életéért hosszasan küzdöttek, de már nem tudták megmenteni.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Vizsgálják, hogy mi történt

A baleset bekövetkezésének okát és a körülményeket az Érdi Rendőrkapitányság közlekedésrendészei vizsgálják.

Mai budapesti baleset

Ahogy írtunk róla, a 20. kerületi Helsinki út legelején, a Határ úti jelzőlámpás csomópont után a Csepeli átjáró felé egy KIA Pregio platós kisteherautó közlekedett, majd a sofőr ismeretlen okból elvesztette uralmát járműve felett.

Teljesen kidőlt a néhány éve ültett ültetett fa

Forrás: G.K.

Nagyobb is lehetett volna a baj

A KIA jobbra letért az úttestről, nekiütközött a járdaszegélynek, majd tovább haladva a kisteherautó nekiütközött egy fának, végül a járdán az oldalára borult. Szerencsére sem gyalogos, sem kerékpáros nem tartózkodott a járdán.

Kórházba került a sofőr

A sofőr nem szorult be a roncsba, ki tudott jutni belőle, de további vizsgálatok céljából kórházba szállították a mentők.

Üres volt a plató

Forrás: G.K.

Autómentő szállította el

A kisteherautó nem szállított a platóján semmit, illetve a járművet vezető férfi nem hivatkozott műszaki hibára, így valószínűleg figyelmetlenség okozta a balesetet. Az oldalán fekvő KIA-t autómentő segítségével állították vissza a kerekeire.

Sárgán villogtak a lámpák

Ahogy írtunk róla, ismét karambol történt az Üllői út kispesti szakaszán, ezúttal a Szabó Ervin utcai jelzőlámpás kereszteződésnél. A lámpák 9 óra óta sárgán villogtak, a környékbeli lakók már be is jelentették a hibát, de közben megtörtént a baj… 

Nem állt meg a Nissan

A Renault Master csomagszállító furgon az Üllői úton a Kisfaludy utca felől haladt a városközpont felé. A sofőrje látta, hogy nem működnek a jelzőlámpák, ezért lassított, viszont jobbról, a Szabó Ervin utcából egy menetrend szerint közlekedő BKV autóbusz megállt, ezért megint gázt adott. Behaladt a kereszteződésbe, ám a busz takarásából, a külső sávból érkező Nissan nem állt meg.

Kiemelt kép: illusztráció