Kedd délelőtt több olyan baleset is történt a fővárosban, amelyhez a tűzoltókat is riasztották, szerencsére súlyos sérülés egyik esetben sem történt.

Itt történt a baleset

A 20. kerületi Helsinki út legelején, a Határ úti jelzőlámpás csomópont után a Csepeli átjáró felé egy KIA Pregio platós kisteherautó közlekedett, majd a sofőr ismeretlen okból elvesztette uralmát járműve felett. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Teljesen kidőlt a néhány éve ültett ültetett fa

Forrás: G.K.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Nagyobb is lehetett volna a baj

A KIA jobbra letért az úttestről, nekiütközött a járdaszegélynek, majd tovább haladva a kisteherautó nekiütközött egy fának, végül a járdán az oldalára borult. Szerencsére sem gyalogos, sem kerékpáros nem tartózkodott a járdán.

Kórházba került a sofőr

A sofőr nem szorult be a roncsba, ki tudott jutni belőle, de további vizsgálatok céljából kórházba szállították a mentők.

Üres volt a plató

Forrás: G.K.

Autómentő szállította el

A kisteherautó nem szállított a platóján semmit, illetve a járművet vezető férfi nem hivatkozott műszaki hibára, így valószínűleg figyelmetlenség okozta a balesetet. Az oldalán fekvő KIA-t autómentő segítségével állították vissza a kerekeire.

Sárgán villogtak a lámpák

Ahogy írtunk róla, ismét karambol történt az Üllői út kispesti szakaszán, ezúttal a Szabó Ervin utcai jelzőlámpás kereszteződésnél. A lámpák 9 óra óta sárgán villogtak, a környékbeli lakók már be is jelentették a hibát, de közben megtörtént a baj… 

Nem állt meg a Nissan

A Renault Master csomagszállító furgon az Üllői úton a Kisfaludy utca felől haladt a városközpont felé. A sofőrje látta, hogy nem működnek a jelzőlámpák, ezért lassított, viszont jobbról, a Szabó Ervin utcából egy menetrend szerint közlekedő BKV autóbusz megállt, ezért megint gázt adott. Behaladt a kereszteződésbe, ám a busz takarásából, a külső sávból érkező Nissan nem állt meg.

A járdára sodródtak

A Renault a Nissan bal oldalába rohant, majd a kijelölt gyalogátkelőn keresztül az Üllői út páratlan oldalán lévő járdára sodródtak. A furgon vezetője állítása szerint nyomta a féket, de a Master nem akart lassulni, így nekicsapódott a sarki kínai vegyesboltnak, a Nissan pedig tőle jobbra egy villanyoszlopnak ütközött.

Megúszták a gyalogosok

A Juke-ot vezető nő megsérült, szerencsére csak könnyebben, lehetett vele kommunikálni is, végig eszméleténél volt. A furgon sofőrje sértetlenül úszta meg az ütközést. Nagy szerencse, hogy a járdára sodródó Renault nem ütött el senkit, hiszen ezen a szakaszon a Lidl miatt jelentős gyalogosforgalom van. A fővárosi hivatásos tűzoltók vonultak a helyszínre, áramtalanították a járműveket, majd a furgont kézi erővel a Báthory utcába tolták. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Helyszíni fotó – Forrás: G.K.