Aki errefelé közlekedik, az számítson arra, hogy alternatív útvonalakon kell eljutnia úticéljához. A BKK több járatán is elfogadják a vasúti bérleteket.

Itt történt a tragédia

Ferencváros és Budapest-Kelenföld állomások között egy tehervonat elgázolt egy embert kedden kora délután. A helyszínelés következtében átmenetileg szünetel a forgalom ezen a szakaszon – közölte Facebook-oldalán a Mávinform. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Ezeken a vonalakon kell késésekre számítani

Közlésük szerint a Budapest-Győr-Hegyeshalom és a Budapest-Pusztaszabolcs-Pécs vonalon a távolsági forgalomban (InterCity, Railjet xpress) továbbá az S36-os, G43-as vonatok közlekedésben jelentős késésekre, rövidebb útvonalon közlekedő vonatokra kell számítani.

HOPPÁ! A forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu! Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Hvg, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Más vonatokat is érint

A torlódások csökkentése érdekében győri és pécsi vonali InterCity-k, illetve a Railjet Express vonatok csak Budapest-Kelenföld állomásig közlekednek, onnan indulnak. A helyszínelés miatt a két állomás között várakozásra kényszerülő, Székesfehérvárról Kőbánya-Kispestre 11:18-kor elindult G43-as vonat (3525) visszatér Kelenföldre. Onnan nem közlekedik tovább.

Itt fogadják el a vasúti jegyeket

A Kőbánya-Kispestről Martonvásárra 12:57-kor induló S36-os vonat (3834) csak Kelenföldtől, valamint a Székesfehérvárról Kőbánya-Kispestre 12:18-kor elindult G43-as vonat (3535) csak Kelenföldig közlekedik. Emellett A BKK elfogadja a vasúti menetjegyeket és bérleteket az M4 metrón a Keleti pályaudvar és Kelenföld, az 1-es villamoson Ferencváros és Kelenföld között.

Esélye sem volt, hogy időben megállhasson

Nemrégiben pedig a főváros közelében történt egy borzasztó tragédia. Mint hírt adtunk róla, Gödöllő és Isaszeg között egy vasúti átjáróban történt a baleset. A vonat hiába dudált, a férfi a síneken maradt, a mozdonyvezetőnek pedig esélye sem volt, hogy időben megálljon.

Több szemtanúja is volt az esetnek

A Bors megszólaltatott egy olyan személyt, aki a szerencsétlenséget közvetlen közelről látta. Állítása szerint az elgázolt férfi bódult állapotban sétált. A szemtanú épp hazafelé tartott, amikor az átjárónál pirosra váltott a lámpa.

Ez történt ezután

A szemtanú autójával megállt, és más autósokkal együtt várta, hogy elmenjen a vonat. Ekkor felfigyelt egy férfira, aki nehezen járt. Nem is értette, mit keres a vasúti átjárónál gyalog, hiszen arrafelé szinte kizárólag autóval szoktak közlekedni.

Dudált a vonat, de már késő volt

Amikor a mozdonyvezető észlelte a bajt, dudálni kezdett. A sorompó működött, ahogyan a fényjelző berendezés is. A baleset pillanatában pirosat mutatott. A lapnak nyilatkozó személy tartott tőle, nagy baj lesz, ha nem megy el a bódultnak tűnő férfi a sínekről. Amint rálépett azokra, jött is a vonat. A dudálás és fékezés hiábavalónak bizonyult.

Mint egy horrorfilmben

A szemtanú elmondta, hogy minden pillanatok leforgása alatt történt. Hiába akartak volna neki segíteni, nem lett volna erre esély. Egy nagy koppanást hallottak, és azonnal a vonat alá került a szerencsétlenül járt férfi. A szerelvény a férfi kezeit és lábait is letépte. A vonat maga alatt görgette az áldozatot, és néhány méterrel odébb sodródott. Többen oda is szaladtak, hátha tudnak segíteni a férfinak.

Már nem lehetett mit tenni

A férfi olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy az életét már nem lehetett megmenteni. „Többen odarohantak segíteni, de öklendeztek mikor odaértek, így én oda se mentem” – mondta a lapnak a szemtanú. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

(Kiemelt képünk Pixabay-illusztráció.)