Kedd este lecsapott az előrejelzések szerint érkező zivatar Budapestre és környékére. Szerencsére nem okozott nagy felfordulást, de a ferihegyi reptéren azért volt fennakadás, több gép nem tudott leszállni.

Zivatarlánc

A Budapest felett tomboló zivatarlánc miatt jelentős késések várhatók a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren. Az induló járatok esetében késések, akár törlések is várhatók, a Budapestre érkező járatok esetében pedig szintén késésekre, illetve divertálásokra (kitérő repülőtérre való leszállásokra) lehet számítani – írta a reptér a vihar idején kiadott közleményében.

Más reptéren szálltak le a gépek

Mint fogalmaztak: Este nyolc körül a Berlinből és Stuttgartból Budapestre tartó gép nem tudott leszállni a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren, és kitérő városokban landoltak. Azóta a repülőtér működése folyamatos, azonban a földi kiszolgálás a villámlás és a heves zivatar miatt lelassult – írták.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Hirtelen szakadt le az ég a belváros felett

Fotó: Budapestkornyeke.hu

Elázott a belváros

A viharzóna Dél felől érkezett meg Budapestre és környékére. A belváros alaposan elázott, sokan szaladtak az utcán, legtöbben azonban kivártak inkább egy sörözőben. Ők jól jártak, mert alig egy óra elteltével elállt az eső, szerencsére nem történt nagy felfordulás Budapesten és környékén.

Szerencsére nem állt le a főváros

Fotó: Budapestkornyeke.hu

Kiemelt kép: Érkező zivatar Budaörs felett – Fotó: BudaPestkörnyéke.hu