„Esettanulmány egy kampányházkutatásról 5 év sikeres városvezetés után, 19 nappal a fideszes milliárdos Wintermantel Zsolt újabb bukása előtt. Felháborító, melyre panaszt tettem. Az ügyben ugyanis sem tanú, sem gyanúsított nem vagyok, NAV nyomozás ellenem nem zajlik” – írja kedden közösségi oldalán Újpest ellenzéki polgármester-jelöltje, miután házkutatást tartott nála a NAV.

Házkutatást tartott a NAV

„Miután múlt hét pénteken a családi otthonunk vásárlásával és felújításával támadott meg a fideszes propagandasajtó és a Wintermantelékhez köthető helyi fideszes oldalak, kedden, azaz ma reggel 6 órakor egy 5 fős NAV-különítmény hajtott végre házkutatást az otthonunkban” – írja Trippon Norbert Újpest DK-s polgármester-jelöltje. v  A Budapest és Környéke hírportál legfrissebb híreit ide kattintva éred el! A Facebookon már 254 ezernél is többen követnek minket.

Megijedt a család

„Ugye nem kell részleteznem, milyen volt látni a sokkot kapott és síró feleségemet, a szintén zokogó és ijedt kislányaimat? Hogy hogyan élték meg reggel hatkor mindezeket. Pusztán a Fidesz bosszú és hatalomvágya miatt. Feltúrták az egész házunkat”.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Fidesz vs. ellenzék

A politikus a Demokratikus Koalíció, a jobbik, az LMP, a Momentum és az MSZP és Párbeszéd- Zöldek közös jelöltje, jelenleg Újpest alpolgármestere. Déri Tibor, a Momentum politikusa, a 4. kerület polgármestere nem indul újra a jűnius 9-i választásokon. Újpesten 6 polgármester-jelöltet vett nyilvántartásba a OVB, de a verseny igazából Trippon Norbert és Wintermantel Zsolt között fog eldőlni. Ő a Fidesz jelöltje és korábban már volt a 4. kerület polgármestere.  

Egy szerződést vittek magukkal

Trippon Norbert közösségi oldalán azt írta a mai házkutatásról, hogy „mindösszesen egy magánszerződést vittek magukkal, illetve számlákat, ezeket én magam adtam a kezükbe. Ehhez nem volt szükség erre a felháborító eljárásra, és őszintén sajnálom azt az öt NAV-os nyomozót, akit vélhetően politikai okokból küldtek feldúlni egy család békés otthonát”.

A kivitelezőnek gyűlt meg a baja a NAV-val

A politikus szerint 2019 végén eladták korábbi lakásukat, és vettek egy felújítandó házat Újpesten, melyet több kivitelezővel fel is újítottak. „A házkutatás tudtommal az egyik akkoriban nálunk dolgozó kivitelező évekkel későbbi NAV-eljárása miatt történt, vélhetően áfacsalás ügyben, de erről konkrétabb tájékoztatást nem kaptam, mivel az ügyben sem tanú, sem gyanúsított nem vagyok. Mi közöm nekem építőipari cégek áfa ügyeihez? Hát annyi, hogy 19 nap múlva önkormányzati választások jönnek”.

Üzent a fideszes jelöltnek

„Ezért jól látszik, hogy ezt a kampány házkutatást csak lejárató céllal csinálták. Azért, hogy a kampányban besározzanak, jó híremet rombolják, mert a Fidesz tudja, hogy Újpesten újra meg fognak bukni! Így működnek, ugye senki sem lepődik meg a gonoszságukon és aljasságukon?! A Fidesz vissza akar jönni, s ennek én állok az útjában, mint polgármesterjelölt. Engem pedig nem lehet megfélemlíteni! Még ilyen aljas eszközökkel sem. Wintermantel Zsoltnak pedig üzenem, hogy akárhány házkutatást intéznek, akármit csinálnak, akkor is meg fognak bukni június 9-én”.

Wintermantel Zsolt is reagált

„Házkutatást tartottak ma Trippon Norbert gazdasági alpolgármesternél a NAV nyomozói. Egyelőre ennyit tudunk. Újpest érdekében azt kérem és azt javaslom mindenkinek, hogy politikai szimpátiájától függetlenül kezelje mértéktartóan és kellő higgadtsággal ezt a helyzetet. Ez a hír szerintem egész Újpest számára kellemetlen és hátrányos, valamint alkalmas arra, hogy elterelje a figyelmet Újpest valóban fontos ügyeiről. Az lehet az egyetlen elfogadható megoldás, hogy szétválasszuk a köztörvényes bűncselekményeket és a kampányküzdelmeket, a politikai különbözőségeket. Ezért arra kérek valamennyi politikai szereplőt, beleértve az érintettet is, hogy ne használja politikai célokra a folyamatban lévő bűnügyi eljárást” – így reagált Wintermantel Zsolt, a Fidesz jelöltje,  a házkutatás hírére.

Egy számlagyár ügyében folyik a nyomozás

A Telex írt korábban a Győr-Moson-Sopron Vármegyei Főügyészség nyomozásáról, amely egy számlagyár ügyében zajlik.  A lap szerint R. Miklós mellett V. Károly és T. Norbert tűnnek a hálózat vezetőinek, utóbbi ketten közvetlen szervezőként. A lap szerint a hierarchikus szervezetben felépített bűnszervezet húsznál több céget működtetett, és a társaságok zöme ma már kényszertörlés vagy felszámolás alatt áll.   A Budapest és Környéke hírportál legfrissebb híreit ide kattintva éred el! A Facebookon már 254 ezernél is többen követnek minket.

Kiemelt kép: Trippon Norbert – A kép Adobe mesterséges intelligencia felhasználásával készült