A BudaPestkörnyéke.hu információi szerint szombat délután Dunakeszi nagy részén nagyon lecsökkent a víznyomás, csőtörésre gyanakszanak. Közben a helyi vízszolgáltató egy aknából kiemelt elpusztult vaddisznó fotójával sokkolja a helyieket. A két esetnek nincs köze egymáshoz, viszont az aknákkal nagyon kell vigyázni, jól tudja ezt több szentendrei biciklis is.

Csőtörésre gyanakszanak

Szombat délután csőtörés lehet valahol Dunkeszin vagy környékén mert szinte az egész városban esett a víznyomás. A szolgáltató, a DMRV tud róla, keresi az okát. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Nyomáscsökkenés

A szolgáltató ezt írta ki a Facebook-oldalára: Tájékoztatjuk Önöket, hogy üzemzavar miatt Dunakeszi területén nyomáscsökkenés, az ivóvíz-szolgáltatás szünetelése fordulhat elő. Munkatársaink nagy erőkkel dolgoznak a hiba elhárításán – írja a Dunakeszipost.hu.

Köszönjük a napi 335 ezer érdeklődő olvasónknak, hogy a BudaPestkörnyéke.hu Magyarország TOP legolvasottabb hírportáljai közé került. Részletek itt. Közben a holnapi és mai programajánlónkat ide kattintva éred el!

 

 

Kiakadtak az állatvédők

Közben ugyanez a szolgáltató egy szennyvízaknában elpusztult vaddisznó fotóját is nyilvánosságra hozta. Az állatvédők kiakadtak, szerintük nem kellene reklámozni az állatkínzást.

Csatornaidegen anyag

A DMRV szerint a szennyvízcsatorna-hálózaton az üzemzavarokat leggyakrabban az úgynevezett “csatornaidegen anyagok” okozzák. Egy ilyen “csatornaidegen anyag” került elő ma az egyik szennyvízátemelőből – írták a Facebookra feltett kép alá.

Ember is beleeshet

A posztolók közül volt, aki szinte összeomlott az elhalálozott vaddisznó látványától, mások arra hívják fel a figyelmet, hogy le kellene fedni az ilyen létesítményeket, mert ha egy vaddisznó beleeshet, akkor egy ember is.

Szentendrén bringások zuhantak aknába

Legutóbb Szentendrénél történt hasonlóan fedetlenül hagyott vízaknánál baleset. Ahogy azt az elsők között megírtuk itt a BudaPestkörnyéke.hu hírportálon szeptemberben a biciklisek egymás után zuhantak egy fedetlenül hagyott 5 méter mély aknába.

Ebbe a gödörbe estek a biciklisek

Forrás: szentendre.hu

Csőtörés miatt ásták ki a betemetett szerelőaknát

A vízművek a kerékpárút alatt, az árvízvédelmi gátban húzódó regionális szennyvízvezetéken történt meghibásodás miatt zárta le a szakaszt július közepén. A hibaelhárítás során korábban betemetett szerelőaknákat kellett kibontani. Az aknák műszaki előírásoknak megfelelő helyreállításához egyedi gyártású vasbeton fedlapokra volt szükség, ezek azonban sokáig nem érkeztek meg.

Nem jelölték külön kordonok

Mivel a 2 km hosszan elvileg lezárt bringaúton a mély aknák nem voltak megjelölve, több biciklis is belezuhant a gödrökbe, csak szeptember utolsó hetében két bringást ért ilyen baleset. A szentendrei önkormányzat szerint a lakosság tájékoztatása, a lezárás biztosítása a kerékpárúton a helyreállítást végző, állami tulajdonú DMRV, vagyis a vízművek feladata lett volna.

Kiemelt kép: elpusztult vaddisznót emelnek ki az aknából – Forrás: Facebook/DMRV