Közétkeztetési szolgáltató nélkül maradt a 8. kerület. A polgármester felmondta a régivel a szerződést, majd megállapodott egy új szolgáltatóval. A Közbeszerzési Döntőbizottság azonban megsemmisítette az új szerződést ráadásul 50 millióra bírságolta a kerületet. Több száz gyermeket, időset érint a probléma.

A Pikó András polgármester vezette józsefvárosi önkormányzat májusban, a járványhelyzet alatt döntött a közétkeztetési szolgáltató rendkívüli lecseréléséről; az Eurest Étteremüzemeltető Kft.-vel kötött új, átmeneti időszakra szóló szerződés értéke nettó 266 millió forint.

A hirdetmény nélküli tárgyalásos közbeszerzési eljárás nyomán kötött szerződést azonban a Közbeszerzési Hatóság Közbeszerzési Döntőbizottsága megsemmisítette, egyúttal bírságot is kiszabott: az önkormányzatnak 50 millió forintot, az Eurestnek 5 millió forintot kell 15 napon belül befizetni az államkincstárba – írja a Napi.hu.

A Közbeszerzési Hatóság elnökének hivatalból kezdeményezett vizsgálata nyomán született határozat miatt most áll a bál a józsefvárosi önkormányzatnál: jelenleg nincs olyan szolgáltató, aki szolgáltasson.

Állítólag egy bölcsőde saját konyhájából akarják megoldani a kerületi közétkeztetést, ami nem arra van kitalálva. Így a rászorulók több fogás helyett egytálételt kapnak. Felmerült az is, hogy konzerveket halmozzanak fel a rendkívüli helyzetben.

ÉRDEKELNI FOG: Kukacos volt a mákos tészta a menzán, most ételkóstolója lesz Dunakeszinek

Szerencsésnek mondható, hogy mindez nyáron következik be: jelenleg mintegy hatszáz ellátottat, óvodást, iskolást és idős embert érint az intézkedés.

A józsefvárosi önkormányzat friss közleménye szerint jogszerűnek tekinti a közétkeztetési feladatok ellátására lebonyolított eljárását és keresi a döntőbizottság határozatával szembeni jogorvoslat lehetőségét.

EZ SE HAGYD KI: Poloskát talált a rózsadombi polgármester a menzán, botrány lesz belőle

Az önkormányzat szerint az átmeneti közétkeztetési szerződésre azért volt szükség, mert bebizonyosodott, hogy érvénytelen a korábbi kerületi közétkeztetési szerződés. A célunk a zavartalan működtetés az új közbeszerzési eljárás lefolytatásáig, amelynek eredményeként az eddiginél olcsóbb, jobb minőségű és törvényes szolgáltatást kívánunk biztosítani – olvasható a közleményben.

A Közbeszerzési Hatóság szerint a szolgáltató kiválasztására rendkívüli sürgősségre hivatkozva hirdetmény közzététele nélküli tárgyalásos eljárást bonyolítottak le, amire a Közbeszerzési Hatóság határozata szerint nem volt jogalapja az önkormányzatnak; az eljárást nyílt, meghívásos vagy tárgyalásos formában is lebonyolíthatták volna, az azokra előírt határidők tarthatók lettek volna a régi közétkeztetési szolgáltató szerződésének felmondási ideje alatt.

Újabb botrány a kerepesi kukacos leves miatt – valaki szándékosan férgeket tett a gyerekek ételébe?

Az egyik kerepesi általános iskola menzáján feltálalt kukacos leves kapcsán újabb fordulat történt…A teljes cikk ide kattintva olvasható el!

Kiemelt kép: illusztráció