Újraindítja a lakásrezsi támogatási programját a fővárosi önkormányzat. Évi 24 ezer forint támogatást kaphatnak a rászorulók, amely július 1-től igényelhető.

A fővárosi lakásrezsi támogatás újraindításával a rászoruló háztartások lakásfenntartási nehézségeinek enyhítésében és hátralékhalmozás megelőzésében kívánnak segíteni.

távhő– vagy a víz-, csatorna- és szemétszállítási díj megfizetését segítő, éves szinten 24 ezer forint összegű támogatásra azok a budapesti háztartások jogosultak, amelyek szociálisan rászoruló vagy fogyatékkal élő, védendő fogyasztónak minősülnek, és a védendő áram- vagy gázfogyasztói nyilvántartásba vételüket vagy annak kezdeményezését igazolják.

A támogatás július 1-jétől igényelhető postán vagy a kerületi önkormányzatok ügyfélszolgálati irodáin. A jogosultság megállapítását, a támogatás folyósítását és az egyéb adminisztratív feladatokat a Hálózat Alapítvány látja el. Minderről részletes tájékoztatás az alapítvány honlapján érhető el – olvasható a budapest.hu-n.

A Fővárosi Önkormányzat közleményében azt írja, hogy Karácsony Gergely főpolgármesteri programjában vállalta annak a fővárosi rezsitámogatási rendszernek az újraindítását, amely korábban rászoruló budapesti családok tízezreinek nyújtott segítséget

Kiemelt kép: illusztráció