Nem lehallgató berendezésről van szó, hanem igazi bogárról, amit azt egyik iskolai menzán a gyermekek ételében fedeztek fel.

Poloska került az egyik 2. kerületi iskola menzáján a gyerekek tányérjába, Őrsi Gergely polgármester vette észre, hogy többen kifogásolták a rovarokat az ebédben – írja a Napi.hu. A rózsadombi ellenzéki polgármester sajtósa a következőket írta a portál megkeresésére:

“Van alapja az információnak, sőt konkrétan Őrsi Gergely, a kerület polgármestere vette észre egy teljesítés igazolási laphoz tartozó visszajelzés keretében, hogy néhány helyen kifogások merültek fel az óvodai közétkeztetés minőségével kapcsolatban.

Mivel számunkra is kiemelten fontosak a kerületben élő gyerekek, azonnal bekértük az összes teljesítésigazolási lapot és vizsgálatot indítottunk. A vizsgálat tényét jeleztük a szolgáltató felé is. Visszamenőleg bekérettük a szolgáltatóval kapcsolatos információkat és visszajelzéseket, jelenleg ezek elemzése tart, a vizsgálati szakaszában vagyunk.

Ezután a szolgáltatást igénybe vevők bevonásával hozzuk meg azt az intézkedést, hogy a lehető legmagasabb színvonalú közétkeztetést biztosíthassuk” – közölte érdeklődésünkre Varga-Nagy Eszter, a kerület sajtófőnöke.

Az ellenzéki vezetésű önkormányzatnak akár jól is jöhet a kormánypárti Bánki Erik fideszes képviselőhöz – köthető Hungast Zrt. hibája, amely nem először okozott problémát.

A Hungast legnagyobb botlása az volt, amikor a leányvállalata három évvel ezelőtt az óbudai idősebb Béres József általános iskolában tömeges ételmérgezést okozott. A Gyermekmenza Kft. ebédjébe csaknem háromszáz gyermek betegedett bele, hánytak és hasmenést kaptak.

A társaság mindvégig tagadta a vádakat, fellebbezett az elítélő határozat ellen, többször is, de hiába, jogerősen elmarasztalták. Aztán pár százezer forintos büntetéssel megúszta.

Kiemelt kép: Őrsi Gergely, a 2. kerület polgármestere – Forrás: Facebook