A Budapesti Rendőr-főkapitányság 13. Kerületi Rendőrkapitányságának járőrei egy bejelentést követően mentek a Jászai Mari térre 2022. február 18-án délután. A telefonáló elmondta, hogy egy nő rugdossa, rángatja a kutyáját a téren.

Megpróbált elmenekülni

Amikor a rendőrök megérkeztek, az állatkínzó megpróbált elfutni előlük, de elfogták és előállították a rendőrkapitányságra. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Elvették tőle a kutyát

A nyomozók a 36 éves L. Mariannt állatkínzás vétsége miatt hallgatták ki, a bántalmazott kutyát pedig átadták az Állatmentő Liga munkatársainak, írja a police.hu.

HOPPÁ! A forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu! Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Hvg, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Pár hete egy budapesti nő hagyta magára a macskáit egy lakásban

Amint azt a BudapestKörnyéke.hu is megírta az erzsébetvárosi nyomozók azzal gyanúsítanak egy budapesti nőt, hogy azért pusztult el öt macskája, mert költözéskor korábbi lakásában hagyta őket.

Elköltözött

Állatkínzás miatt nyomoznak az ellen a 64 éves nő ellen, aki 2021. december 21-én a költözését követően erzsébetvárosi lakásában hagyta hét macskáját, amelyek közül öt elpusztult.

Túlélők

Két állat még életben volt, amikor kinyitották a lakást, bár nagyon legyengültek, ők esélyt kaphattak egy új életre.

Az önkormányzat szólt

A 7. kerületi önkormányzat szólt a rendőrségnek január 20-án, hogy az egyik kerületi ingatlanban több macska tetemét találták meg. A rendőrség helyszíni szemlét tartott, és akkor találták meg a két még élő állatot is.

Elismerte, de szerinte a macskák elvadultak

A lakás korábbi gazdáját, a nőt gyanúsítottként hallgatták ki. Állatkínzás miatt kérdezték. Elismerte, hogy otthagyta a macskákat és sajnálja a történteket.

Nem volt kire bíznia őket

Azt mondta a rendőröknek, hogy nem volt kire bíznia az állatokat, befogásukra pedig nem volt mód, mivel elvadultak. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Illusztráció Forrás: Freepik