Veresegyházon az Anyatigrisek koncert-musical kerül színre parádés szereposztásban. Az Erzsébetligeti Színházban Hamupipőke, asz Esztergomi Babits Mihály Színházban a Folyóügyek várja a közönséget. Lackfi János az Óvóhelyen mutatja be a Hintákat, Lluïsa Espigole a Trafóban varázsolja el közönségét. Ferencvárosban a MÁV Szimfonikusok, Vácott a Dunakeszi Szimfonikus Zenekar ad újévi hangversenyt.

Anyatigrisek Veresegyházon

A Veres1 színház műsorán az Anyatigrisek a Váci Mihály Művelődési Házban, koncert-musical két részben, a Menopauza rendezőjétől. Amy, a minden órás kismama babaváró bulit rendez. Az eseményre hamarosan megérkezik Barbara, az érzelmileg túlfűtött főállású háziasszony, Brooke, a munkamániás, folyton stresszes ügyvédnő és Tina, az elvált, megfelelési kényszeres anyuka, hogy együtt lássák el jó tanácsokkal a várandós házigazdát, akinek igencsak naiv elképzelései vannak az anyaságról.

„A gyermek születése csak az első megpróbáltatás… Az anyaság egy életre szól.”

Köszönjük a napi 335 ezer érdeklődő olvasónknak, hogy a BudaPestkörnyéke.hu Magyarország TOP legolvasottabb hírportáljai közé került. Részletek itt. Közben a holnapi és mai programajánlónkat ide kattintva éred el!

 

 

Hamupipőke az Erzsébetligeti Színházban

A Grimm fivérek meséje nyomán, Manfred Waba eredeti ötlete alapján, művészeti vezető: ZSADON ANDREA ÉS SZOLNOKI TIBOR.

Varázslatos látványvilág

Családi musical két részben

Elbűvölő gyermekelőadás, pontosabban igazi családi szórakozás a legszebb klasszikus mesék egyikéből, a Hamupipőke történetéből megelevenedő musical. A jólelkű, ám szegény lány sok-sok megpróbáltatás után ezúttal is elnyeri a királyfi szerelmét. De nemcsak az igényes zene és a kiváló énekesek teszik különlegessé a produkciót, hanem a varázslatosan szép látványvilág is.

Lackfi János: Hinták az Óvóhelyen

Lackfi János nem véletlenül népszerű az olvasók és a hallgatóság körében. Sziporkázó soraival, értékrendjével és korunkra oly találóan reflektáló gondolataival méltán lett az egyik legfontosabb szövegszabásza (ahogy a költő önmagát titulálja) a kortárs magyar irodalomnak.

Sziporkázó előadás

Átlátszó Hang 2022 a Trafóban

 „Ez a csaj pont olyan műsort játszott, mintha az Átlátszó Hangon lennénk. És igazi zongorista hősnő – nem csak zongorázott, de csembalón is játszott, meg elektronikával is zenélt. De a legnagyobb az volt, amikor a saját video-másával kamarazenélt. Muszáj őt meghívnunk!” – mesélte lelkendezve Horváth Balázs, a mai este kurátora, amikor 2018-ban hazajött Valenciából, ahol épp egy kortárszenei fesztiválon hallotta Lluïsa Espigolét játszani. A „zongorázás” kifejezés itt önmagában kevés, mert Espigolé valóban több mint egy átlagos zongorista. Repertoárjának középpontjában olyan, a vizualitással együtt élő zenék állnak, melyekre az „átlátszó hang” a legjobb elnevezés.

Ferencváros Újévi Koncertje a MÜPÁBAN

18 órától a Bartók Béla Nemzeti Hangversenyteremben műsoron Johann Strauss polkái és keringői a MÁV Szimfonikusok tolmácsolásában.

A Máv Szimfonikus Zenekar

Folyóügy Esztergomban

A szkeccskomédia gerincét egy behajtáskezelő cég alkalmazottjának telefonbeszélgetései adják. A vonal egyik végén a rendszerváltás körül született generáció egzisztenciális válsága bontakozik ki, míg a másikon a magyar valóság zsánerfigurái körvonalazódnak.

A Babits Mihály Színház előadása 

Az egy felvonásos darab azokat a mélyen gyökerező indulatokkal tarkított, frusztrált – és ebből fakadóan végtelenül abszurd, torz – más nézetből pedig képtelenül vicces élethelyzeteket fűzi egymás után, amelyekkel nap mint nap találkozunk a mai Magyarországon, ahol egy kis hatalomra szert téve bárki kész pokollá tenni a másik életét.

A Dunakeszi Szimfonikus Zenekar újévi koncertje Vácott

A Madách Imre Művelődési Központban újévi koncertre kerül sor. A hagyományos Johann Strauss muzsika mellett az operettet és a musicalt kedvelők is szórakozást találnak e vidám estén, amelyet a Dunakeszi Szimfonikus Zenekar szolgáltat, kiváló művészbarátaik társaságában.Karmester: Farkas Pál

Ingyenes programajánló

A BudaPestkörnyéke.hu hírportált az akkreditált magyar reklámpiaci mérés (Gemius) szerint a forgalmas időszakokban már naponta 220 ezren olvassák. A programajánlókat tehát nálunk tényleg sokan látják. Jó hírünk van! Ha neked is van programajánlatod, szervezel egy rendezvényt, az éttermed új étlappal rukkolt elő, küld el nekünk az infókat és ingyen megjelentetjük, hogy tényleg sokan tudjanak róla. Fontos és hasznos infók programszervezőknek itt!

Kiemelt kép: veres1színhaz.hu