A szentendrei rendőrök befejezték annak az 52 éves nőnek az ügyét, aki a gyanú szerint „Megöllek, nehogy sikítsál!” felkiáltással fellökött, fojtogatott, majd kirabolt egy idős asszonyt a Duna parton.

85 éves asszonyra támadt

Ahogy arról korábban a BudaestKörnyéke.hu is beszámolt, egy rablásról szóló segélyhívás futott be a rendőrségre 2021. augusztus 10-én 14 óra 30 perc körül, miután a Duna parton egy ismeretlen nő támadt egy 85 éves asszonyra. Hozzálépve beszélgetésre és sétálni hívta, majd a vízpart egy néptelen, erdős, bokros részén ellökte. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Fojtogatta és fenyegette

A támadó két aranygyűrűt, pénztárcát és egy bankkártyát vett el idős áldozatától, miután fölé térdelt, fojtogatta és fenyegette, majd átkutatta táskáját. A rabolt zsákmánnyal menekülés közben, búcsúzóul még nyomatékul odavetette: „Ha elárulod valakinek, akkor is megöllek!”

Köszönjük, hogy a forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu – részletek itt.

 

Hajtóvadászat

A szentendrei zsaruk hajtóvadászatot indítottak a rabló után. Érkezett jelzés az áldozat bankkártyájának sikertelen használatáról és az egyik zálogházat ellenőrző rendőr is értékelhető nyomhoz jutott: egy nőtől néhány perccel azelőtt vettek be két aranygyűrűt 42 ezer forintért. A környék átfésülése közben, egy közeli kebabosnál látta meg a személyleírásnak megfelelő nőt. Elfogta, előállította.

Egy órán belül elfogták

Bizistenre mondta

Az 52 éves T. Ambrusné a gyanúsítás ellen nem tett panaszt, a bűncselekmény elkövetését tagadta, majd előadta saját, igazként beállított verzióját. „Bizisten”-re mondta, hogy az idős asszony séta közben megcsúszott, elesett, majd nekiadta 10 ezer forintját és a két gyűrűjét.

Nyugtatót vett be

Még ő volt megijedve, hogy miért adja neki ezeket, végül ijedtében elszaladt. Hozzátette, az elkövetés idején volt benne néhány szem nyugtató, ezért van, amire nem emlékszik, de arra határozottan, hogy nagyon meg volt ijedve.

A zálogházba vitte a zsákmányt

A zálogházból a rendőrök lefoglalták a 70 ezer forintot érő gyűrűket, meglett a bankkártya is, ezeket visszaadták tulajdonosának.

Letartóztatásban

A jelenleg is letartóztatásban lévő nővel szemben a rablás, valamint információs rendszer felhasználásával elkövetett csalás bűntettének megalapozott gyanúja miatt folytatott eljárást a Szentendrei Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya befejezte, az iratokat átadta az ügyészségnek. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: police.hu videorészlet