Idős asszonyról és beteg lányáról gondoskodtak a szentendrei rendőrök. Mint azt közleményében a rendőrség írja, zavart viselkedésű lánya miatt kért végső elkeseredésében rendőri segítséget 2021. január 6-án délután egy 71 éves szentendrei asszony.

A ház udvarán kuporgott a hidegben az idős néni

A háza udvarán lévő műanyag széken kuporgó idős, izomsorvadásban szenvedő nő át volt fagyva, láthatóan hosszú ideje nem evett rendesen. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Lánya kezelhetetlenül viselkedett

Kiderült, a kórházból pár nappal azelőtt kiengedett, a gyógyszerszedéssel azóta leállt lánya kezelhetetlen viselkedése miatt töltötte inkább a szabad ég alatt a nap legnagyobb részét.

Köszönjük, hogy a forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu – részletek itt.

 

FRISS!

Segítséget kért

A kályhába nem tudott begyújtani, lánya nem volt rá hajlandó, félt is tőle, de már nem bírta tovább segítség nélkül, ezért fordult a rendőrökhöz, számolt be róla a police.hu.

Mentőt hívtak a lányához

A szentendrei járőrök az asszony lányához – látva viselkedését – mentőt hívtak, akik kórházba vitték. Közben az egyik rendőr összeszedte az udvaron talált fát, gallyakat, újságpapírt gyűjtött és beüzemelte a kályhát.

Segítettek befűteni

A kinti hidegből a pattogó tűz mellé kísért asszony át tudott melegedni, ám mivel egészségi állapota miatt önállóan nem tudott volna gondoskodni magáról, és a fűtésről, a rendőrök tovább gondolkodtak.

Sikerült ideiglenesen elhelyezni az idős asszonyt

Miközben a helyi önkéntes tűzoltókat segítségül hívva az óriás farönkök hasábokká változtak, szociális szervezetek képviselőivel folytak telefonbeszélgetések. Végül az egyik helyi szervezet segítségével sikerült elintézni az asszony ideiglenes elhelyezését, de a hosszútávú megoldás megtalálásáról sem mondtak le.

El is vitték a nénit

Az ideiglenes szálláshelyre utazást még megoldották a rendőrök, szolgálati autójukkal vitték el a nehezen mozgó időst. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Helyszíni fotó – Forrás: police.hu