Három órán belül megtalálták és elfogták a szentendrei rendőrök azt az 51 éves nőt, aki „Megöllek, nehogy sikítsál!” felkiáltással fellökött, fojtogatott, majd kirabolt egy idős asszonyt a Duna parton.

Először csak hízelgett

A rablás az elfogás után 3 órával történt. A támadó két aranygyűrűt, pénztárcát és egy bankkártyát vett el a 85 éves áldozatától, miután hozzálépve beszélgetésre és sétálni invitálta, majd a vízpart egy néptelen, erdős, bokros részén ellökte.

Brutalitás

Fölé térdelt, fojtogatta és fenyegette, majd átkutatta a megfélemlített asszony táskáját. Zsákmányával elmenekült, de búcsúzóul még azt hajtogatta: „Ha elárulod valakinek, akkor is megöllek!”

Köszönjük, hogy a forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu – részletek itt.

 

Azonnal használti akarta a bankkártyát

A bankkártyát valaki használni próbálta egy helyi üzletben, nem sokkal később egy zálogházat ellenőrző rendőr kapott az alkalmazottól forró nyomot, amikor kiderült, egy nőtől néhány perccel azelőtt vett be két aranygyűrűt 42 ezer forintért.

A gyűrűk

A rendőrség felvétele

Kebaboshoz ment

A járőr a környék átfésülése közben vette észre egy sarki kebabosnál az akkor már névvel és fotóval keresett nőt. Elfogta, megbilincselte, előállította. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Bizisten

Az 51 éves T. Ambrusné a bűncselekmény elkövetését tagadta. „Bizisten”-re mondta, hogy az idős asszony séta közben megcsúszott, elesett, majd nekiadta 10 ezer forintját és a két gyűrűjét. Még ő volt megijedve, hogy miért adja neki ezeket, ijedtében elszaladt.

Be volt nyugtatózva

Hozzátette, az elkövetés idején volt benne néhány szem nyugtató, ezért van, amire nem emlékszik, de arra határozottan, hogy nagyon meg volt ijedve. A zálogházból a rendőrök lefoglalták a rabolt gyűrűket, T. Ambrusnétól pedig a zálogcédulát.

Videón a papucsos támadó

A címlapkép a rendőrségi videóból származik.