Ahogy azt tegnap az elsők között megírtuk itt a BudaPestkörnyéke.hu hírportálon, egy állapotos nő kizuhant az autóból az M0-áson, miután az autója karambolózott egy kamionnal Gyál közelében. Kiderült, a balesethez elsőként katonák érkeztek meg, ők segítettek az aszfalton fekvő asszonynak.

Kirepült az autóból

Szerda délelőtt nagy baleset történt az M0-ás autóút gyáli lehajtójánál. Egy állapotos nő és a férje sérült meg, amikor kamionnal ütközött a Volkswagen Golfjuk. Úgy tudjuk, az asszony kirepült az autóból, mert nem volt bekötve. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Katonák segítettek neki

Most kiderült, katonák érkeztek elsőként a baleset helyszínére. Az egyenruhások egy tűzszerészi feladat biztosításához tartottak Tatárszentgyörgyre, amikor az M0-s autóút déli szektorában, az M5-ös lehajtó felé haladva, a szembejövő sávon meglátták a tetejére borult gépkocsit és egy mögötte fekvő sérültet.

Hoppá! Magyarország 15. legolvasottabb weboldala lett a BudaPestkörnyéke.hu. Az auditált DKT/Gemius mérés szerint pedig a 11. legnépszerűbb hírportál lett az országban. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

 

Pont akkor történt

A baleset éppen akkor történhetett, hiszen a környéken dolgozó útkarbantartó munkások csak akkor futottak a helyszín felé. A katonák a legelső lehajtónál visszafordultak a mentőgépkocsival, eközben az Országos Mentőszolgálat ügyeletét is értesítették a balesetről – írja a Honvédlem.hu.

Mentőhelikopter is érkezett a helyszínre

Forrás: Facebook/Balesetinfó

Átfordult az autó a levegőben

Katona István őrvezető, az MH 2. vitéz Bertalan Árpád Különleges Rendeltetésű Dandár katonája – akinek CLS (Combat Live Saver- harctéri életmentő) végzettsége is van – Budapestről Szolnok irányába haladt, amikor az előtte körülbelül öt-hat autónyira haladó személyautó többször átfordult a levegőben.

Szabad légút

Az őrvezető azonnal megkezdte a földön fekvő sérült ellátását, szabad légutat biztosított, majd megvizsgálta a kismamát. Szerencsére törést, komolyabb vérzést nem észlelt. A hölgy férje csak könnyebben sérült meg.

Zavart állapotban volt

Amikor a sérült hölgy magához tért zavart állapotban volt és kiderült, hogy nem tud magyarul. Egy másik, románul tolmácsoló segítővel a atona őrvezető megnyugtatta a kismamát a mentők kiérkezéséig – írták a honvédségi portálon az esetről.

Mentőhelikopter is érkezett

A helyszínre hamarosan megérkezett az OMSZ Mentőorvosi autója, a vecsési mentőgépkocsi és néhány perccel később egy mentőhelikopter is leszállt a helyszíntől biztonságos távolságra.

Átadták a mentőknek

Az Magyar Honvédség Egészségügyi Központ katonái ekkor átadták a sérültek ellátását a mentőszolgálat szakembereinek, majd a mentőhelikopter felszállása után folytatták útjukat a tűzszerész feladat biztosítására. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Katonák a baleset helyszínén – Forrás: Honvédelem.hu