Szarka Anita és CéAnne akusztikus koncerttel lépnek fel az Erzsébetligeti Színházban. Ma kerül a mozikba A kuflik és az Akármi. A Svábhegyi Csillagvizsgálóban hulló csillagokat és meteoritokat nézhetünk.

A kuflik és az Akármi

Augusztus 12-én kerül a mozikba A kuflik és az Akármi. A hét főhős – Zödön, Pofánka, Titusz, Hilda, Valér, Bélabá és Fityirc – harmadjára csábítják a moziba a bolondozásra, felhőtlen szórakozásra vágyó családokat. A kuflik ez alkalommal 10+1 vadonatúj, különálló, humoros történetet tartogatnak a nézőknek.

Vicces-várakozós betétdallal csábítanak moziba a kuflik

Kép forrása: port.hu

Napi 300 ezer érdeklődő olvasó! A BudaPestkörnyéke.hu a 11. legolvasottabb hírportál lett Magyarországon. Részletek itt. Közben ne hagyd ki a napi programajánlatunkat sem, mert Budapesten és környékén mindig történik valami. Ide kattintva megnézem a friss programokat.

 

 

Humoros történetekkel

A filmből azt is megtudhatjuk, miért bánjunk csínján a szőrbogyókkal, mit tegyünk, ha elfurcsul az árnyékunk, hogyan néz ki egy vadonatúj évszak, mire használható az odavissza-gumó, no és legfőképpen: hogy mi is az az Akármi!

Szarka Anita és CéAnne akusztikus koncertje az Erzsébetligetben

Csütörtök este 19-30-kor kerül sor a koncertre az Erzsébetligeti Színházban. Szarka Anita énekes-dalszerző, fő hangszere a hangja, amit looperrel, ukulelével, billentyűvel és gitárral kísér. Dalainak közös magja egyfajta személyes történetmesélés, melyben az énekhang kapja a fő közvetítő szerepet.

Ideális egy nehéz időszak után

CéAnne énekesnőként régóta jelen van a hazai reggae-palettán, néhány éve azonban ukulelét és gitárt ragadott, hogy összerakja saját szólóműsorát. Neo-soul, r’n’b és egy kis karibi fűszer saját és kedvenc dalokkal, amik biztosan téged is magukkal ragadnak majd.

Hulló csillagok a Svábhegyen

Ezen a különleges éjszakán a nyár legszebb hullócsillag-rajának, a Perseida meteorrajnak eredhetünk nyomába a Svábhegyi Csillagvizsgálóban. A program során kezünkbe vehetjük az égből hullott köveket: Meteorit-vizsgálat a legszebb meteoritfajtákkal, a polarizációs mikroszkópokban pedig a meteoritkristályok színpompás, szivárvány-színekben játszó világába pillanthatunk bele.

Égitestek és tünemények

Kép forrása: Facebook/Svábhegyicsillagvizsgáló

Távcsővel

A Svábhegyi Csillagvizsgáló távcső-óriásával a nyári ég legszebb égitestjeit vehetik távcsővégre az érdeklődők. Benne mosolyog a háromszázezer csillagot tömörítő Herkules-gömbhalmaz, és a Lant csillagkép kozmikus füstkarikaként táguló Gyűrűs-köde is.

Ingyenes programajánló

A BudaPestkörnyéke.hu hírportált az akkreditált magyar reklámpiaci mérés (Gemius) szerint a forgalmas időszakokban már naponta 220 ezren olvassák. A programajánlókat tehát nálunk tényleg sokan látják. Jó hírünk van! Ha neked is van programajánlatod, szervezel egy rendezvényt, az éttermed új étlappal rukkolt elő, küld el nekünk az infókat és ingyen megjelentetjük, hogy tényleg sokan tudjanak róla. Fontos és hasznos infók programszervezőknek itt!

Kiemelt kép: Facebook/szarkaanita