Szülei alkoholizmusáról beszélt Járai Máté. A Jászai Mari-díjas színművész számára komoly problémát jelentett a traumák feldolgozása. Nehéz volt megélni azt, hogy édesanyja és édesapja jobban szerették nála a szenvedélyüket, és nem is akartak kiszabadulni az alkohol fogságából.

Komoly trauma

A színész kendőzetlenül beszélt arról, gyerekként normálisnak tartotta, hogy szülei naponta a pohár fenekére néztek, felnőttként viszont nehezen dolgozta fel ezt a traumát. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Megélni a szülők alkoholizmusát

A Jászai Mari-díjas színművész Kadarkai Endre vendége volt a Szavakon túl című műsorában, melyben többek között arra is kitértek, hogy Máté hogyan élte meg szülei alkoholizmusát. „Rengeteg tanulmányt olvastam erről és aztán nagyon sok alapítvány is felkeresett. Gyakorlatilag egy 30 fős osztályban 5 gyereket biztosan érint az, hogy alkoholistákkal nő föl vagy a családjában és a környezetében van alkoholista” – hívta fel a figyelmet a probléma komolyságára Máté.

HOPPÁ! A forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu! Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Hvg, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Természetesnek tűnt számára

A színész erre az időszakra úgy emlékszik vissza, teljesen természetes volt számára, hogy minden nap illuminált állapotban látta édesapját és édesanyját. „Úgy voltam vele, ahogy mi élünk, az valószínűleg így normális. Délutánonként már problémát jelentett egy-egy dolog megbeszélése a szüleimmel. Mindig izgultam azon, hogy ha hazamegyek az iskolából, akkor lesznek-e még olyan állapotban, hogy tudjak érdemben beszélni bármilyen problémámról” 

Jobban szerették a szenvedélyüket, mint a gyermekeiket

Járai Máté elárulta: 30-40 éves kora felé elég komoly problémát jelentett ezeknek a traumáknak a feldolgozása. A szenvedélyüket egy fokkal jobban szerették nála vagy a testvérénél, és ezt fel kellett dolgoznia.

Nem szabadultak az alkohol fogságából

„Ha valaki valakit nagyon szeret, akkor minden szenvedélyétől képes megszabadulni azért, hogy teljes értékű ember lehessen vele” – fejtette ki Máté, s hozzátette, a szülei sosem érezték, hogy ki kellene szabadulniuk az alkohol fogságából, így nem is próbálták meg letenni az italt – írta meg a Bors.

„Valószínűleg meleg vagyok”

A BudaPestkörnyéke.hu is írt arról, hogy a sztár 16 éves korában odaállt a szülei elé, és azt mondta, hogy valószínűleg meleg. A színész-műsorvezető bevallotta, hogy első szexuális élményét egy férfival élte át.

Hármasban is voltak már

Járai Máté egyébként a magánéletéről kifejezetten intim részleteket is elárult Hajdú Péter műsorában. Például arról is beszélt, hogy előfordult az életében olyan helyzet, hogy felesége, ő és egy másik férfi egyszerre bújtak ágyba.

Nyitott házasságban élnek

Járai Máté és felesége, Járai Kíra nyitott házasságban élnek, de ez nem azt jelenti, hogy folyton szexkapcsolatot keresnek – erről korábban már többször beszéltek. „Mi nem szexkapcsolatot keresünk, csupán arról van szó, hogy úgy döntöttünk, ha olyasvalaki lép az életünkbe, akivel valamilyen szinten egymásra hangolódunk és kialakul a vonzalom, abban nem korlátozzuk egymást” – mondta.

Maár Gyula unokája

A színész a műsorban elmondta, hogy tavaly decemberben veszítette el édesanyját. Jászai Máté édesanyja egyébként a híres rendező Maár Gyula első házasságából született. A Kossuth-díjas rendező később Törőcsik Marit vette feleségül. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Járai Máté. Fotó: archív