200 millió Forint értékű drogot foglaltak le a rendőrök 2019 januárjában egy óbudai mélygarázsban. A bűnszervezetben egy 73 éves nő is volt. Őt és társait most ítélték el elsőfokon, 12-22 év közötti fegyházbüntetéseket kaptak.

2018-ban indult a biznisz

A vádirat szerint a bűnszervezet vezetője, egy 49 éves férfi volt, aki 2018 novemberétől egy olyan bűnszervezetet működtetett, amelynek fő tevékenysége kokain és szintetikus drogok Hollandiából Magyarországra szállítása, majd hazai értékesítése volt. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Az anyukája szállította a drogot

A 49 éves férfi rendelkezett külföldi bűntársi kapcsolatokkal, így az árut ő rendelte meg. A kábítószer szállítását elsősorban a férfi most 73 éves édesanyja végezte, két további bűntársuk pedig a drog beszerzésében, tárolásában, és belföldi értékesítésében vett részt.

HOPPÁ! A forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu! Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Hvg, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

A karosszériában rejtették el a kábítószert

A szállítmányt úgy hozták be, hogy a vádlottak Magyarországon autót béreltek, amivel általában az anya és fia Hollandiába utazott, egy további társuk, vagy adott esetben mindkét társuk pedig repülővel utazott utánuk. A megvásárolt drogot a bérelt autó gyári karosszériájának üregeiben rejtették el, egy autószerelő segítségével, amit ezt követően a 73 éves nő vezetett vissza Magyarországra, társai pedig repülővel tértek haza.

Egy 3. kerületi lakásban volt a raktáruk

A kábítószerrel megrakott gépkocsival az idős nő egyenesen a bűnszervezet egyik tagjának 3. kerületi lakáshoz ment, ahol a többiek már vártak rá. A kábítószert a vádlottak az ingatlan mélygarázsában rakodták ki, majd a drogot ebben az óbudai lakásban raktározták és onnan értékesítették.

Rakodás közben csaptak le rájuk

A legutolsó szállítmánnyal a 73 éves nő 2019. január 12-én este érkezett Magyarországra. A szervezet tagjait a mélygarázsban akkor fogták el, amikor rakodták ki a szállítmányt a bérelt gépkocsiból. A nyomozók a gépkocsiból, valamint a lakásból összesen mintegy 5 kilogramm kokaint, valamint több mint 50.000.000 darab (csaknem 23 kilogramm) amfetamin tablettát foglaltak le.

Videó is készült elfogásról

Készpénzt is találtak

A raktárként használt lakásban a rendőrök elfogták P. Rudolfot, a kutatás alkalmával pedig 4,5 kilogramm kokaint találtak, valamint 94,5 millió forint készpénzt és valutát. A garázsban, illetve a lakásban lefoglalt kábítószer – súlya alapján – meghaladhatja a különösen jelentős mennyiség alsó határát, feketepiaci értéke körülbelül 200 millió forint.

A mélygarázsban kattant a bilincs

Forrás: police.hu

Luxusautót is vettek a bevételből

A KR NNI munkatársai a bűnszervezet tagjainak otthonaiban kutatásokat tartottak, ahonnan a bűncselekményhez köthető tárgyi bizonyítékokat, valamint a kábítószer-kereskedelemből szerzett vagyontárgyakat és egy nagy értékű luxusautót foglaltak le.

Teljesen kipakolták a kocsit a rendőrök

Forrás: police.hu

Több évtized börtön anyának és fiának

A Fővárosi Törvényszék bűnösnek mondta ki a szervezet tagjait, vezetőjével szemben 22 év, a 73 éves nővel szemben 20 év, további két társukkal szemben pedig 16, illetve 12 év fegyházbüntetést szabott ki. A bűnszervezet vezetője és annak anyja korábban már volt büntetve kábítószer-kereskedelem bűntette miatt, ezért ők különös visszaesőnek minősülnek.

Nem jogerős a döntés

Az ítélet nem jogerős, a Fővárosi Főügyészség a bűnszervezet vezetőjével szemben életfogytig tartó fegyházbüntetés kiszabása érdekében fellebbezett. A vádlottak letartóztatásban vannak. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: police.hu