Pénteken délben sétált le a sínekre, majd feküdt a közelgő vonat elé egy férfi Üllőn. A helyiek egy emberként gyászolják Attilát.

Vonat elé feküdt

Ahogy írtunk róla, mentők és rendőrök szirénázása verte fel a déli nyugalmat az üllői vasútállomáson pénteken. Kiderült, hogy a mentősök és a zsaruk is tragikus esethez érkeztek: a vasútállomáson ugyanis egy férfi a sínekre sétált és a közelgő vonat elé feküdt. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Sokan látták a tragédiát

A szörnyű pillanatok időpontjában sokan voltak az állomáson, több várakozó is ácsorgott a szerelvényekre várva, így az esetet többen is látták. Információk szerint a férfi dél körül lesétált a közelgő vonat elé, majd egyszerűen lefeküdt a sínekre, éppen akkor, amikor a közelgő szerelvény berobogott az állomásra – írja a Bors.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Nem lehetett megmenteni

A helyiek szerint nem volt esély arra, hogy megmentsék a férfit. Az egész másodpercek alatt lezajlott, így sem a közelben álló emberek nem tudtak rajta segíteni, ahogyan a vonat vezetője is hiába vészfékezett.

Megnőtt a menetidő

Péntek déltől baleseti helyszínelés miatt Üllő és Monor között a vonatok csak egy vágányon közlekedhetnek, a ceglédi vonalon 15-30 perccel megnőhet a menetidő – közölte akkor az esetről a Mávinform.

Hajléktalan volt

Üllőn a legtöbben ismerték S. Attilát, gyakran összefutottak vele a környéken, a férfi ugyanis az utóbbi években hajléktalanként élt. A környéken azonban szerették a kedves és segítőkész Attilát, többen is elmondták, hogy a férfi nem önhibájából került az utcára, hanem az elmúlt évek során egymást érték életében a tragédiák: először családját, majd a házát vesztette el.

Negatív fordulat

„Attila nagyon jó ember volt, mindig is szorgalmasan dolgozott, fuvarozott hosszú évekig. Szegénynek azonban szörnyű fordulatot vett az élete, először a szüleit vesztette el, és amennyire tudom, nem is maradt élő rokona, majd a házát is. Ezután lett hajléktalan, pedig sokkal jobb sorsot érdemelt volna” – nyilatkozta a Ripostnak a férfi egyik régi ismerőse.

Sokaknak segített

Hozzátették, a férfit soha nem ártott senkinek. „Az egyik legsegítőkészebb ember volt, akit csak ismertem, bárki kérhetett bármit tőle, Attila azonnal rohant segíteni. A környéken tudták, hogy hajléktalanként él, és sokan igyekeztek neki segíteni”.

Többet érdemelt volna

„Ő soha, senkinek nem ártott, és nem a munkakerülés vagy éppen a lustaság miatt jutott el idáig” – szögezte le. „Reméljük, már jobb helyen van, és megnyugodott a lelke. Sokkal többet érdemelt volna!”

Gázolás Gödöllőnél

Ahogyan arról korábban beszámolt a Kékvillogó, Gödöllő térségében elütött néhány napja a vonat egy embert. Az Isaszegi úton történt a gázolás Gödöllő és Isaszeg között egy vasúti átjáróban. A vonat hiába dudált, a férfi a síneken maradt, a mozdonyvezetőnek pedig esélye sem volt, hogy időben megálljon. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Segítség

Ha ön is úgy érzi, segítségre lenne szüksége, hívja a krízishelyzetben lévőket segítő, ingyenesen hívható 116-123, vagy 06 80 820 111 telefonszámot!

Kiemelt kép: illusztráció