A rendőrök megtalálták a járművet, amivel egy idős férfit elütöttek az M0-s autóúton. A sofőrt és két utasát még keresik.

Így történt a baleset

Ahogy arról beszámoltunk, vasárnap este egy 92 éves, román származású gyalogost gázoltak halálra az M0-s autóúton. A gázolás után a sofőr segítségnyújtás nélkül elhajtott a helyszínről. 20 percen keresztül még haladt a forgalom a baleset helyszínén: akár 40 kocsi is áthajthatott a férfi holttestén. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Azonnal meghalt

A baleset következtében a férfi a helyszínen belehalt sérüléseibe. A rendőrök az elmúlt napokban is minden tőlük telhetőt megtettek, hogy a segítségnyújtás nélkül elhajtó sofőrt és a kisbuszt is megtalálják – írja a Blikk.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Másik autóba ültek

A kettőből egy feladatot megoldottnak tudhatnak, mivel reggel Diósd, Arany János utcában találták meg a roncsolódott járművet. Az elmúlt bő egy nap leforgása alatt kiderítették, a sofőrön kívül még ketten utaztak az autóban, az összetört kisbuszt a településen leparkolták, rendszámát levették, majd egy másik kocsiba ültek és távoztak a helyszínről.

Tovább nyomoznak

A baleset vizsgálatán túl az érdi rendőrök segítségnyújtás elmulasztása miatt is nyomoznak, tovább keresik a sofőrt és két utasát, egyben kérik, ha valaki a balesetről érdemleges információval rendelkezik, esetleg a helyszínen járt/elhaladt, amikor a szerencsétlenség történt, az jelentkezzen a 112-es segélyhívón – írja a police.hu.

Korábbin mi is beszámoltunk a balesetről

Reggel írta meg a kekvillogo.hu, hogy A police.hu közlése szerint az M0 autóút 6-os kilométerszelvényében, az M5 autópálya irányába közlekedett gépkocsijával 2023. április 30-án 21 óra 20 perc körül az egyelőre ismeretlen sofőr, amikor elütött egy, az autóúton szabálytalanul tartózkodó 92 éves gyalogost. A baleset következtében a férfi a helyszínen belehalt sérüléseibe.

Nyomozás indult

A baleset körülményeinek vizsgálatát az Érdi Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya megkezdte, egyben nyomozást indított segítségnyújtás elmulasztása bűntettének gyanúja miatt.

Az Annahegyi pihenőnél történt

Ott állt meg az a román turistákat szállító autóbusz, ahonnan leszálltak az utasok. Eddig tisztázatlan okok miatt egy 92 éves férfi elindult a túloldalra. Majd onnan vissza akart fordulni, amikor nagy sebességgel elütötte őt egy autó.

Vissza akart menni

„Vissza akart menni a MOL kúthoz, aztán elgázolták, utána a meg a mögötte lévő is, aztán még tízen, tovább már nem számoltam.” – mesélte az RTL híradónak egy szemtanú. A riport szerint legalább negyven autó haladt át a testén.

Egy külföldi autó lehetett az első gázoló

A jelentés alapján feltehetően külföldi rendszámú, szürke Mercedes Sprinter vezetője hagyhatta hátra az idős gyalogost.

Fél kilométer hosszan emberi maradványok az M0-son

Az RTL Híradója szerint több tucat autós hajtott át az idős férfi testén, 20 percen keresztül senki nem állította le a forgalmat, 100 km/h-val száguldhattak el a járművek felette. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Ezzel az autóval gázoltak – Forrás: police.hu