Az OMV elismerte, hogy ellátási gondokkal küzdenek és nem tudnak elegendő üzemanyagot behozni a saját kúthálózatuk ellátására, a Mol pedig nem tud többet szállítani a számukra.

Ellátási problémák

„Egyre többször tapasztaljuk a helyi OMV-töltőállomások lefogyását” – közölte a cég a hvg.hu-val. Az OMV az egyelten magyarországi kúthálózat, ami kizárólag import üzemanyagot árul. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Nincs elegendő mennyiség

Az olajcég shwechati finomítójának ideiglenes leállása miatt viszont nem tudnak elegendő mennyiséget szállítani Ausztriából, emiatt az OMV Hungária Kft. a szabadpiacról piaci áron, vagy a Moltól tudná biztosítani az üzemanyag-ellátást, de ez sem annyira egyszerű.

Köszönjük, hogy a forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu – részletek itt.

 

Ez is érdekelhet:

Kritikus időszak következhet, napokon belül elfogyhat az országban az üzemanyag, újabb korlátozásra készülhet a kormány

A Mol sem tud segíteni

“A Mol nem tudja növelni a szállítási mennyiséget az OMV felé, miközben az OMV Hungária Kft. forgalma jelentősen megnőtt az árplafon bevezetése óta.”

A helyzetet súlyosbítja

A helyzetet súlyosbítja, hogy a helyi igények kielégítése elsősorban dunai szállítással lehet megoldható. Az alacsony vízállás miatt azonban a hajók legfeljebb félsúllyal tudnak közlekedni. A finomító újraindítását pedig csak októberre tervezik.

Mindent megtesznek

„Az OMV Hungária Kft. mindent megtesz annak érdekében, hogy a jelenlegi nehézségek ellenére is biztosítsa az üzemanyag-ellátást. Megértésüket kérjük az átmeneti hiányok kezelésének idejére!” – írta a cég.

A kicsik nem kapnak elég üzemanyagot

Egyébként nem csak az OMV-nél vannak problémák:. A Mol nemgériben tájékoztatta a független kisbenzinkutakat, hogy a megrendelt mennyiség 50 százalékáról 35 százalékra csökkenti a kiszállított üzemanyag mennyiségét.

Ezt mondja a Mol

A Mol szerint március óta 258 új partnerrel kötött új szerződést, ők korábban nem a vállalattól szerezték be az üzemanyagot. „Az aktuális 50 és 35 százalékos korlátozás csak ezekre az új partnerekre vonatkozik” – emelte ki a Mol. A cég ezent últmenően hozzátette: a számítások szerint így garantálható a biztonságos ellátás. A Mol jelenleg az ország

A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Ez is érdekelhet:

Villám csapott a MOL százhalombattai finomítójába, közben bejelentették, hogy jelentősen drágul Magyarországon a piaci áras üzemanyag

Kiemelt kép: OMV