Az Opel bicskakulcs idővel óhatatlanul beadhatja a kulcsot, még a legnagyobb odafigyelés ellenére is. Pusztán a használat is felelőssé tehető az elfáradásért, viszont az nagyon nem mindegy, hogy melyik ponton döntünk úgy: elérkezett a javíttatás pillanata. Mert hogy sokan húzzák-halasztják ezt a lépést, s végül a komplett kulcscsere jelenthet egyedüli megoldást.

Mik az Opel bicskakulcs elhasználódásának jelei?

Ha a gomb csak hébe-hóba működik, az bizony azt jelenti, hogy az elektronika kezdi megadni magát. A rengeteg használat, a túlságosan erősen nyomkodott gombok egyaránt idáig vezethetnek. Ekkor, azonban nem az a legjobb út, ha fittyet hányunk a beszédes jelekre, és megyünk tovább. Ha a gombok kopása még dominánsabbá válik, akkor könnyedén megtörténhet, hogy az elektronika olyan mértékben sérül, ami nem javítható. A csere ilyen esetben kivédhetetlen.

A karbantartás házilag is kivitelezhető?

Nem. Eredményesen, és főleg biztonságosan semmiképpen sem.

Sokan úgy vélik, hogy elegendő szétszedni a távirányítót, picit megtisztítani, aztán máris helyre áll a rend. Ez az elgondolás nagyon kedves, de rettentően távol áll a valóságtól. Főképpen azért, mert a bicskakulcs ragasztott. Vagyis a felnyitásához szét kell feszegetni, csavarhúzóval, késsel, vagy mással. Elegendő a bajhoz, ha a lelkesedés túlméretezi a mozdulatokat, s a szerszám megszalad. Az elektronikának ekkor szinte biztos, hogy búcsút inthetünk, s vele együtt a kulcsnak is.

Az Opel bicskakulcs roncsolás nélkül is javítható?

De még mennyire, hogy igen. Itt kezdődik a szakértelem és a professzionalitás. Meg a tapasztalat.

A lemart kulcspenge épp úgy áthelyezhető, mint a panel. Ez nagyjából húsz perces mutatvány, aminek a végén az eredményesség – mellékhatások, apró betűs részek és egyéb hátrányok nélkül, maradéktalanul garantálható.

Ha pedig odáig fajulna a helyzet, hogy az Opel bicskakulcs cseréje az egyetlen megoldás, akkor sincsen pánikra ok. Az újonnan lemart bicskakulcs pengéjéhez csupán az elektronika betanítására van szükség, ami kb. negyed óra alatt számítógéppel felprogramozható, ekkor a távirányító is újratanul. A lényeg, hogy a programozáshoz az összes meglévő kulcs jelenléte elengedhetetlen a teljes körű használhatósághoz.

Ez a cikk szponzorált tartalom. Ha Ön is szeretne ilyent Budapest környékének egyik legismertebb hírportálján, amely a forgalmas napokon már Magyarország legolvasottabb 15 top hírportáljának elit klubjában van, akkor kattintson ide!