A széf ma már nem egy megfizethetetlen vagy éppen luxus kellék. Nincs olyan háztartás, ahol ne tenne jó szolgálatot. Ékszerek, iratok, bankkártyák és papír- fémpénzek egyaránt biztonságba helyezhetőek benne. De gyakorlatilag bármit, amit értékesnek találunk a páncélszekrény gyomrába küldhetünk. Igen ám, de mint minden technikának ennek is akadhatnak problémái. Márpedig, ha a széf bezárul, s se jó szóra, se kódra-kulcsra nem tárul, akkor jogosan merülhet fel a kérdés: hogyan tovább?

A szakszerű páncélszekrény nyitás nem kockáztatja a széf (tartalmának) épségét

Sokan attól tartanak, hogyha a trezor felmondja a szolgálatot, akkor csak óriási károk és sérülések árán oldható meg a nyitás. Ráadásul ott van az a masszív, nehezen száműzhető félelem, hogy mi történik mindeközben a széfbe rejtett kincsekkel? Nem kicsit terhelt a téma, de akadnak ezekre a dilemmákra megnyugtató feleletek.

A kulcs a szakértelem. Ha a szomszéd azt mondja, hogy azt hallotta, hogy egyszer valaki mesélte, hogy akadt egy vállalkozó szellemű széftulajdonos, aki házi praktikákkal szélesre tárta trezorja ajtaját, akkor jó, ha tudatosak maradunk. Hiszen nem mindegy, hogy milyen áron sikerül páncélszekrény nyitás.

A flexxel, hegesztővel, kalapáccsal, csavarhúzóval és egyéb szerszámmal felfeszegetett trezor nem tartozik a kármentes nyitási variációk közé. Mert hiába oldódott meg látszólag a helyzet, a széf használhatatlansága mindennél hitelesebben tanúskodik arról, hogy ez bizony nem probléma orvoslás, legfeljebb barbárság. Még jó, hogy akad megbízható segítség!

Mi áll a háttérben?

Nem mellékes, hogy konkrétan mi okozza a fennakadást. A kód elfelejtése vagy a kulcs elvesztése roppantul kellemetlen forgatókönyvek, viszont a megoldásuk jóformán pofonegyszerű. A zárba szorult vagy tört kulcs, esetleg a kinyílt, de visszazáródni nem képes ajtó már más kategóriába sorolhatóak. De természetesen függetlenül az okoktól, a páncélszekrény nyitás professzionálisan megtörténhet. Anélkül, hogy maradandó sérülések emlékeztetnének a szorult helyzetre.

 S még a trezor szívébe rejtett értékek miatt sem kell aggódnunk, mert a profi eljárás során az érinthetetlenség nem vitás.

Ez a cikk szponzorált tartalom. Ha Ön is szeretne ilyent Budapest környékének egyik legismertebb hírportálján, amely a forgalmas napokon már Magyarország legolvasottabb 15 top hírportáljának elit klubjában van, akkor kattintson ide!