A friss zöldségek és gyümölcsök a legkelendőbb élelmiszerek közé tartoznak, de egyben a legérzékenyebbek is. A betakarítás pillanatától kezdve a fogyasztó konyhaasztalán történő felhasználásukig több nap is eltelik. Ez időszak alatt a friss termékeknek egy meghatározott hőmérsékleten, páratartalmon kell tárolni megfelelő szellőzés mellett, hogy ehetők maradjanak és megőrizzék tápértéküket.

Termékvédelem az ellátási lánc minden szakaszában

Sok termény már a betakarítás utáni órákban elvész, mert nem megfelelő ládákba és dobozokba kerülnek: az áru összetörik, megsérül vagy más módon károsodik. Ezeket már nem lehet értékesíteni, hanem mehetek konzervnek a gyárakba, természetesen alacsonyabb áron. A műanyag tárolók azonban sima belső, és szükség esetén szellőző fallal rendelkeznek. Így optimális védelmet nyújtanak még az olyan kényes gyümölcsfajtáknak is, mint pl. a cseresznye vagy a szőlő. Biztonságosan tárolhatók szabályozott légkörű környezetben, amíg elszállítják őket az értékesítő pontokra.

Az újra felhasználható plasztik ládákkal biztosítható az áru minősége, így maximalizálható az eladható termények mennyisége. Tipp: a Schoeller Allibert innovatív és minőségi többutas műanyag csomagolásaira még ipari körülmények között is akár 10 évig lehet számítani. Mindezek tetejébe 100%-ban újrahasznosíthatók, aminek köszönhetően jelentősen csökkenthető a műanyag hulladék okozta környezeti terhelés.

Újra felhasználható műanyag csomagolás legfontosabb előnyei

A fogyasztók napjainkban számos lehetőség közül válogathatnak a boltok polcain, és pontosan tudják, hogy mit keresnek az egyes termékeknél. Legyen szó egyszerűbb zöldségekről (pl. saláta vagy paradicsom) vagy egzotikusabb gyümölcsökről (pl. mangó, avokádó, papaya), könnyen felismerik a frissességet és a romlás jeleit egyaránt. Az újra és újra felhasználható minőségi műanyag csomagolások épp ezért igen fontos előnyökkel rendelkeznek az élelmiszeripari logiszitkában:

  • Kompromisszumok nélküli biztonság a szállítás és tárolás során
  • Megbízhatóan használható extrémebb hőmérsékleti körülmények között is
  • 10-szer hosszabb élettartammal rendelkeznek a fából készült tárolóknál
  • Könnyen kezelhetők és típustól függően biztonságosan egymásra rakodhatók
  • Hosszútávon hely és pénz takarítható meg a használatukkal
  • Könnyedén moshatók és tisztán tarthatók
  • Nem hatol át rajtuk a nedvesség, savak és lúgok

Ez a cikk szponzorált tartalom. Kattintson ide, ha Ön is kipróbálná ezt a népszerű hirdetési formát. A hivatalos mérések szerint a Like Company hírportáljait a forgalmas napokon már 600 ezren olvassák.