Szlávik János szerint egy lélegeztetőgépen lévő betegnél az utolsó pillanatig reménykedni kell, mert meg van arra az esély, hogy felépül. Szerinte Csollány Szilveszternek is van esélye arra, hogy felépüljön, hiszen alig múlt 50 éves és sportoló múltja is segíthet abban, hogy végül legyőzze a koronavírust.

Elkapta a koronavírust Csollány Szilveszter

Amint arról a BudaPestkörnyeke.hu is beszámolt, Csollány Szilveszter hetekkel ezelőtt elkapta a koronavírust. Egy hétig otthonában lábadozott, majd a soproni kórházban kezelték.A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Válságos állapotban van

Állapota azonban rosszabbra fordult, ezután Budakeszire, a Korányi kórházba szállították. Az olimpikon azóta lélegeztetőgépen van, állapota válságos.

HOPPÁ! A forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu! Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Hvg, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Műtüdő mentheti meg az életét

Csollány Szilveszter életét a műtüdős kezelés mentheti meg.  Az ECMO, vagyis extrakorporális membránoxigenizáció lénye­gében egy műtüdőeljárás, amely a beteg testén kívül végzi el a vörösvértestek mesterséges oxigénellátását és a szén-dioxid eltávolítását, ezzel szemben a hagyományos lélegeztetőgép „csak” oxigént továbbít a tüdőbe és elszállítja onnan a szén-dioxidot.

A politikus is műtüdős kezelést kapott

Hétfőn, Bányai Gábor, fideszes képviselő, akinek szintén műtüdővel mentették meg az életét, arról beszélt, hogy reméli, Csollány Szilveszternek is sikerül felépülnie.

Legfontosabb az akaraterő

„Úgy gondolom, hogy a legfontosabb az akaraterő. Az orvostudomány lehetőségei is behatároltak, a végén a betegen múlik, hogy elmegy vagy marad… Nekem rengeteget segített, hogy a családom sokat látogatott, mindig ott voltak mellettem a szeretteim, amikor csak lehetett.Nem engedték el a kezemet, és én ezt, tudat alatt éreztem, ez volt a kulcs.Az agyam ugyan nem volt ott, de a lélek érzi a támogatást és a szeretetet. Ez tartott engem életben” – mondta Bányai Gábor.

Reménykedni kell

„Nem tudjuk pontosan, hogy van, de mindig kell reménykedni. A képviselő úr, Bányai Gábor, esete is mutatja, hogy hosszú hónapok után is meg lehet gyógyulni.” – mondta kedden Szlávik János Csollány Szilveszter állapotáról a TV2-nek.

Segíthet a sportolói múlt

Szlávik János azt mondta, nehéz dolog ilyen sokáig gépi lélegeztetésen lenni, plusz ott vannak a másodlagos szövődmények is, de mindig van remény. Az valószínűleg segíthet, hogy az olimpikon csak alig múlt 50 éves, és nagyon sokáig sportolt, és fitt maradt.

Szövődmények kezelése

„Általában nehéz dolog ilyen sokáig lélegeztetőgépen lenni, nagyon nehéz a másodlagos szövődményeket kezelni, de igazából mindig van remény” – mondta az infektológus. „Vannak úgymond csodálatos gyógyulások, nagyon hosszú ideig tartó intenzíves tartózkodás után is, úgyhogy az utolsó pillanatig reménykedni kell!”. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Oltott vagy sem?

Csollány Szilveszter rendelkezik oltással, legalábbis erről papírja van. November elején kaphatta meg a Janssen, egy dózisú szert. Az olimpiai bajnok a közösségi oldalán korábban rendszeresen osztott meg oltásszkeptikus tartalmakat. Novemberben azonban Ausztria bekeményített, és mivel Csollány Szilveszter edzőként ott dolgozott, szüksége lehetett oltási igazolásra.

Kiemelt kép: Csollány Szilveszter – Forrás: TV2