Jelenleg is rémálmok gyötrik és sosem bocsájt meg magának az a kecskeméti nagymama, akinek hibájából meghalt két lányunokája. A 62 éves asszony nem állt meg a vasúti átjáróban, emiatt autója egy vonattal ütközött. Az ügyészség most emelt vádat az asszonnyal szemben.

Halálos vonatbaleset

Tavaly februárban a Budapestről Szegedre tartó InterCity Kecskemét és Katonatelep között rohant bele egy autóba. A kocsi a brutális ütközés hatására kettészakadt, a roncs darabjai méterekre hevertek egymástól. A járművel egy 62 éves asszony vezette, aki piros jelzés ellenére akart átmenni a síneken. A balesetben ketten haltak meg.

A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva tudod elérni.

Köszönjük a napi 335 ezer érdeklődő olvasónknak, hogy a BudaPestkörnyéke.hu Magyarország TOP legolvasottabb hírportáljai közé került. Részletek itt. Közben a holnapi és mai programajánlónkat ide kattintva éred el!

Meghalt a két unoka

A két gyermek, a 8 éves Niki és a 11 éves Szandika a nagymamájukkal boltba indultak a végzetes reggelen. Az idős asszony ugyanis valósággal rajongott az unokáiért, mindig leste az alkalmat, hogy a kedvükre tehessen, rendszeresen elvitte őket édességet venni  -ezt mondta az egyik családtag a baleset után. A nagymamát súlyos sérülésekkel szállították kórházba

A család az internetről tudta meg, hogy baj van

A lányok nyolcan voltak testvérek. Édesanyjuk a tragédia hallatán rosszul lett, nyugtatókra volt szüksége. Szandit és Nikit az édesapjuk vitte le hétvégére. Az asszony élettársa az interneten olvasott a tragikus hírről, az édesanyának már akkor rossz érzése volt.

Hallotta a szirénákat a telefonban

„Hívtam a volt férjem, hogy minden rendben van-e, de megszólalni sem tudott, a háttérben pedig hallottam a szirénákat. Rögtön tudtam, hogy nagy a baj.”– mondta a tragédia után az édesanya.

Kedden emeltek vádat a nagymama ellen

A Kecskeméti Járási Ügyészség kedden halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétsége és más bűncselekmény miatt emelt vádat. A nő szabadlábon védekezik, ügyében a Kecskeméti Járásbíróság dönt majd.

Ez is érdekelhet

Kecskeméti vonattragédia: a temetőben köszöntötte fel születésnapján egyik kislányát az anya

120 km/h-val csapódott a vonat az autóba

A vádirat szerint a nő ráhajtott az átjáróra, ami miatt az érkező vonat a gyorsfékezése ellenére 120 km/h sebességgel a személygépkocsi jobb oldali középső-hátsó részének ütközött. Az ütközés ereje miatt a személyautó kettétört, és a személygépkocsiban hátul utazó két gyermek kiesett az autóból és olyan súlyos sérüléseket szenvedtek, hogy a helyszínen meghaltak. Az asszony a baleset miatt nyolc napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett.

Megszegte a KRESZ-t

A nő megszegte azt a KRESZ szabályt, miszerint a vasúti átjáró előtt a közúti jelzőtáblánál meg kell állni, ha bármely irányból vasúti jármű közlekedik, illetve ha a fénysorompó villogó piros jelzést ad. Ezzel a cselekményével a vonaton utazók életét, testi épségét is veszélyeztette – írja az ügyészség.

Naponta gyötrődik a baleset miatt

„Azóta se éjjele, se nappala nincsen. Csak a kisunokái járnak az eszében, nagyon szerette őket. Egyszerűen ő maga sem talál normális magyarázatot, miért nem állt meg. A lányok szülei külön élnek, és ő az apukától vitte haza a lányokat az édesanyjukhoz. Bármilyen büntetést is szab ki rá a bíróság, az nem lehet olyan súlyos, mint amit ő magára mér a napi gyötrődéssel –mondta a vádemelés után a nagymama egyik ismerőse a Blikknek.

A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva tudod elérni.

Kiemelt kép: helyszíni felvétel a baleset után  – Forrás: MTI/Donka Ferenc