A Barum Polaris 5 gyártója már nem számít újoncnak a gumiabroncsok piacán, hiszen évtizedekkel ezelőtt megjelent ott. 70 évvel korábban kezdődött a márka története, amikor a korábbi csehszlovákiai gumik gyártói egyesültek, és a Barum néven váltak ismertté. A világméretű terjeszkedésre azonban még várni kellett kicsit, de az európai országok után jöhetett Afrika, Ausztria, Kanada, az USA és India is.

Tény azonban, hogy még az 1990-es évek környékén is csak körülbelül 10 gumi nagyhatalom uralta a piacot, és még ekkor sem igazán tudott labdába rúgni a Barum. Történt tehát, 1993-ban, hogy a Barum Continental néven tőkére tehetett szert, méghozzá a német Continental vállalat részeként. A cég így versenyképességét megőrizhette, és az innováció területén is tudott újat mutatni.

Az ikonikus Barum Polaris 5

Jelenleg a Barum Polaris 5 kifejezetten a gazdaságos autózás híveit célozza. A kiváló ár-érték arányt képviselő abroncs mind az üzemanyag-felhasználás, mind a jeges és nedves utakon történő teljesítés kapcsán kimagasló színvonalat biztosít. Mindezek olyan szempontok, melyek a mai kor vásárlói számára döntő szempontnak számítanak a gumivásárlás alkalmával.

Barum Polaris 5 teszt: Biztonságban az utakon

Ha sorra vennénk azokat a tényezőket, melyeket tudatos autósként a legtöbben középpontba helyeznének, akkor a biztonság garantáltan az első helyen végezne. Sajnos a tapasztalatok is azt mutatják, hogy minden korábbinál gyakoribbak a balesetek, ráadásul néha olyan banális okok miatt, melyekre a sokan nem is gondolnánk. Elvégre ki számol azzal, hogy autópályán szembe forgalommal találkozik a saját sávjában? Pedig az elmúlt hónapokban több ilyen esetről is lehetett hallani.

Mindezeken felül még nem szóltunk a felelőtlen előzésekről, a kanyarban, kocsisort maguk mögött hagyókról, akik úgy gondolják, az egész sztráda csak az övéké. Ezzel az a baj, hogy autóstársaikat is veszélybe sodorják. Ugyanakkor nagyon fontos, hogy időben reagálni tudjunk sofőrként a váratlan szituációkra, s ebben a megfelelő autógumi is kiemelt szereppel bír.

Rövid féktáv még nedves, jeges útszakaszokon is

A Barum Polaris 5 részben annak is köszönheti népszerűségét, hogy a kritikusnak számító jeges, havas, vagy egyszerűen nedves utakon is megállja a helyét. Erre nagy szükség van az ősztől tavaszig terjedő időszakban. Bár a hó egyre nagyobb ritkaságszámba megy hazánkban, de a hegyvidéki utakon bizony találkozni vele, néha nem kis mennyiségben. A szerpentineken egyébként is nagyobb kihívás elé állítjuk a gépjárművet, így annak általános állapota, és persze a választott téli gumi kiemelt jelentőséggel bírnak. A Barum Polaris 5 speciális bordázottságának és alapanyagának köszönhetően jól teljesít a nedves utakon, sőt, a féktávolság tekintetében is hozza a márkától ismert minőséget.

Ha téli gumi csere, akkor Barum Polaris 5!

A Barum Polaris 5 autógumi jó választásnak bizonyul az aktuálissá váló gumicsere alkalmával. Honnan tudhatjuk, hogy a korábbi téli gumi bizony megérett a cserére? A profilmélység ebben biztos támpontot ad, így a 4mm környékén már célszerű új abroncs után nézni. A Barum ikonikus darabja a manapság sokat emlegetett üzemanyag árak kapcsán is hozza a vártakat, hiszen gördülési ellenállásával összefüggésben a fogyasztás is a normális szinten marad. A Barum Polaris 5 online is elérhető kínálatával tuti nem lőhet mellé, és átlagos felhasználás mellett több szezonon keresztül kitartó szettet tudhat magáénak.

Ez a cikk szponzorált tartalom. Kattintson ide, ha Ön is kipróbálná ezt a népszerű hirdetési formát. A hivatalos, auditált mérések szerint a Like Company hírportáljait a forgalmas napokon 600 ezer ember olvassa.