A heves esőzések a Békásmegyeri Veres Péter Gimnáziumot sem kímélték, ugyanis rettentően beázott az épület, amely az egyik tanár szerint rendszeresen megtörténik. A pedagógus egy videót is közzétett a Facebook oldalán, amelyet a cikk végén tudod megnézni. Az igazgató azt mondta, lefóliázták a sérült tetőszakaszt.  

Beázott az iskola

Szemeteskuka és vödrök próbálják felfogni a beszivárgó vizet a Békásmegyeri Veres Péter Gimnázium emeletén, a szőnyegpadló pedig teljesen át van ázva – ez látható azon a videón, amelyet Poros Júlia, a gimnázium egyik tanára osztott meg az épületről a Facebookon. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Büdös is van

A heves esőzés próbára tette a gimnázium épületét. A pedagógus posztjában azt írja, hogy a videó a vezetőség szobái előtt készült, de az iskola könyvtára is beázott. „A szagot kérjük hozzáképzelni” – tette hozzá a tanár.

HOPPÁ! A forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu! Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Hvg, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Korábban is voltak gondok

Poros Júlia magyar-francia szakos tanár azt mondta, hogy 2013 óta tanít a gimnáziumban, és „már 2013-ban is folyamatosak voltak a beázások, csak nem voltak ennyire kezelhetetlenek akkor még”.

Régóta jelzik a problémát

A tanár szerint a beázásokról tud a fenntartó is, az Észak-Budapesti Tankerületi Központ, mert annak már évek óta jelzi a problémát az iskola vezetősége. A hvg.hu megkereste a fenntartót, de ők nem válaszoltak a kérdéseikre.

Lefóliázták a tetőt

Székely György, a gimnázium igazgatója közölte, hogy az érintett tetőszakaszt lefóliázták, és hiába ázott be a könyvtár, szerencsére az állomány nem sérült meg. A lapostető szigetelését az eső elállta után most azonnal elkezdik megjavítani. 

1986-ban alapították az iskolát

A Veres Péter Gimnázium egy nyolc- és négyosztályos gimnázium Békásmegyeren, Budapest 3. kerületében. A gimnáziumot 1986-ban alapította a Budapest Főváros III. kerületi Tanács Végrehajtó Bizottsága.

Az ország 12. legjobb gimnáziuma

Forrás: Facebook/Veres Péter Gimnázium hivatalos oldala

Az iskola programja

Az iskola pedagógiai programja a magas szintű tudás megszerzését, az egészséges testi fejlődést és a személyiség harmonikus fejlődését hangsúlyozza. Az iskola 5–8. évfolyamain két-két, 9–12. évfolyamain három-három osztály működik – írja Facebook oldalán az intézmény.

Továbbtanulás

A leggyakrabban választott és elért továbbtanulási irányok: műszaki tudományok orvosi, gyógyszerész, közgazdaságtan, gazdálkodás, jog, kereskedelem, vendéglátás. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

A beázásról készült videó

Kiemelt kép: a beázott épület