Több ezren mentek ki csütörtökön Budapesten a Duna-partra. A fővárosba érkezett külföldiek is rácsodálkoztak a megáradt folyóra. Voltak olyan turisták, akiknek a szállodában bejelentkezéskor már mondták, hogy menjenek a Dunához, mert ritkán látható ilyen óriásinak.

Mindenki a Dunára kíváncsi

A fővárosi Duna-partot ellepték a kíváncsiskodók, mindenki a megáradt Dunát akarta megnézni. Találkoztunk olyan turistával, akinek a szállodából az első útja a Dunához vezetett, mert a recepciós felhívta a figyelmét a látványosságra és ezt ő is szerette volna látni. „Félelmetes, de jól néz ki, innét megyünk a Bazilikához, mert a arácsonyi vásárt sem akarjuk kihagyni.” – mondta egy spanyol hölgy. Egy norvég pár arról beszélt munkatársunknak, hogy milyen jó idő van Budapesten és a barátaik kérték, hogy küldjenek Messengeren képeket a Dunáról, mert olvasták, hogy árad és elöntötte Budapest alacsonyabban fekvő területeit. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Teljesen elárasztotta a víz az alsó rakpartot

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Szerdán tetőzött a folyó Budapestnél

Budapesten szerdán 20 órakor tetőzött az árhullám, ekkor a legmagasabb vízállás 693 centiméter volt, azóta tetőző-stagnáló a vízjárás a 690-692 centiméteres tartományban. A 700 centiméteres, másodfokú készültségi szintet nem érte el a vízállás – közölte az Országos Vízügyi Főigazgatóság. Hosszan elnyúló tetőzések, lassú apadás kíséri a dunai árhullámot.

Sokan fotóztak a parton

Mohácson magasabb lesz a vízállás

A főváros alatti szakaszokon Bajánál szombaton napközben első fokú készültséget meghaladó vízállások mellett várható a tetőzés. Mohácson az év utolsó napján a hajnali időszakban 805 centiméter körüli legmagasabb vízállás prognosztizálható – tették hozzá.

A szálodák környékén nagyon sokan voltak

Nem lesz eső

A csütörtök esti előrejelzés alapján a következő néhány napon számottevő csapadék nem várható, a napi középhőmérsékletek továbbra is döntően 0 fok felett alakulnak. A jövő hét közepétől érkezik újabb, várhatóan folyékony halmazállapotú csapadék, ami kisebb mennyiséget jelent a Garam, Ipoly, Zala, és számottevő mennyiséget a Dráva, Mura, a Tisza és mellékvízfolyásainak vízgyűjtőjén – áll az OVF közleményében. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Lánchíd, ahogy ritkán látható

Sokan sétáltak a Margit hídtól a Lánchídig

Ezért nem jár a 2-es villamos

Ahol nyáron buli volt, most víz van

Nem nagyon lehet elhajózni a Lánchíd alatt

Fotók: BudaPestkörnyéke.hu