Napjainkban a hőszigetelés jelentősége minden eddiginél nagyobb, ugyanis a cél az épületek energiahatékonyságának növelése, az energiaköltségek lefaragása az otthonok változatlan komfortjának biztosítása mellett.

Az energetikai korszerűsítés költséges megoldás, azonban a hőveszteség mérséklésének az egyetlen módja meglévő épületek esetében. Az új épületeket megfelelő hőszigeteléssel, minőségi hőszigetelő nyílászárókkal, korszerű fűtési rendszerrel kell ellátni, ugyanis 2024 júliusától csak abban az esetben kaphatnak használatbavételi engedélyt, ha megfelelnek a közel nulla energiaigénynek. 

A hagyományos homlokzati hőszigetelések mellett már elérhető az évszázad szigetelőanyaga, a nanotechnológiás, festékszerű GWR Nano Insulation. Milyen előnyökkel szolgál? Ismerje meg Ön is!

Kellemes hőmérséklet télen-nyáron

A korszerű hőszigetelő anyagok nemcsak télen védik az épületeket, hanem nyáron is kellemes hőmérsékletet biztosítanak a lakóterekben. A hőszigetelések célja az energiatakarékosság és a költségmegtakarítás, illetve a környezet védelme a káros anyag kibocsátásának mérséklése révén. Utólagos hőszigeteléssel akár 30-50% energiamegtakarítás érhető el az alkalmazott hőszigetelő anyag, illetve a kivitelezés minősége függvényében. 

A modern anyagok jellemzője a kiváló páraáteresztő és alacsony hővezető képesség. A hőszigetelés gátolja a hideg felületek, így a páralecsapódás kialakulását, ezáltal a penészedést. 

Optimális anyagvastagság

Hőszigetelést 40-50 évre tervezünk, így a lehető legjobb anyagot kell választani. Az igények, a tervezett megtakarítás mértékének és a falszerkezet típusának figyelembevételével kell megtervezni a hőszigetelés vastagságát. 

Általánosságban elmondható, hogy minél vastagabb, annál nagyobb megtakarítás érhető el, azonban egy bizonyos vastagság felett már nem célszerű alkalmazni, ugyanis nem rögzíthető biztonságosan. Ekkor szóba jöhet más típusú, jobb hőszigetelő képességgel rendelkező anyag használata. 

A hagyományos szigetelések táblás kivitelben kaphatók, illesztésükre, rögzítésükre kiemelt figyelmet kell fordítani. Különböző típusú anyagok közül választhatunk, a leggyakoribb az EPS – ennek is több típusa van -, valamint a természetes kőzetgyapot szigetelés, de más alternatívák is léteznek. A gyártó által mért értékek biztosítására hőszigetelő rendszerben kell gondolkodni.

Ár-érték arányban verhetetlen

A konvencionális szigetelőanyagokból a megfelelő vastagság jelentős költség lehet, így jobb alternatíva lehet a legújabb, nanotechnológiás, folyékony halmazállapotú, festékszerű hőszigetelés. Előnyei:

 • Hatékony hővisszaverő képesség, 30%-kal csökkenti a fűtési költségeket
 • Időjárásálló
 • Belső és külső felhasználásra alkalmas
 • Kiváló hangszigetelő képesség
 • Tartós, élettartama 30 év
 • Környezetbarát
 • Tűzálló
 • Színezhető, akár utólag is
 • Kivitelezése egyszerű és gyors
 • Költséghatékony
 • Könnyű és rugalmas

Válassza a GWR Nano Insulation szigetelését, ami extrákkal is kecsegtet!

Ez a cikk szponzorált tartalom, megrendelő: gwrnano.com

Az auditált mérések szerint havonta átlagosan 12 millió alkalommal kattintják az olvasóink Like Company Kft hírportáljait. A támogatott cikkek egy hónapig címlapon vannak, így a partnereink reklámjait tényleg nagyon sokan látják, ezért hatásosak. Kattintson ide, ha Ön is kipróbálná ezt a népszerű hirdetési formát.